İlk Sahur Programı Domruköy’de Gerçekleşti!

    Previous Next

    İlk Sahur Programı Domruköy’de Gerçekleşti!

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş: “Biriz ve beraberiz. En büyük duamız, birlik ve beraberliğimizin bozulmamasıdır”

    Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif: "Biz, bu gibi etkinliklerin devamlı olmasını talep ediyoruz, arzu ediyoruz."

    Bursa Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen Batı Trakya’nın ilk sahur programı, Rodop ilinin Kozlukebir Belediyesine bağlı Domruköy’de- Dokos- gerçekleşti. Etkinlikte, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, “Kalbimizin beraber olduğunu lütfen unutmayın” sözleri dikkat çekti ve insanlarımıza duygusal anlar yaşattı.

    20.05.2019 günü gerçekleşen sahur programına; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Şükrü Köse, milletvekili İlhan Ahmet, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Kozlukebir Belediyesi başkan adaylarından İbrahim Şerif ve Erdem Hüseyin, Eyalet Meclisi adaylarından Tarkan Murtaza, Ahmet İbram, Emre Mustafa, Cihan İmamoğlu, Hüseyin Hacı Mehmet, Ahmet Kasap, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necat Ahmet, DEB Partisi Başkan Yardımcısı Metin Hacı Osman’ın yanı sıra yaklaşık olarak 1.500 kişi katıldı.

    Protokol konuşmalarında, Ramazan’ın af ve mağfiret ile birleşme ayı olduğunu ve aynı zamanda hatalarla yüzleşme, kardeşlerle hemhal ayı olduğunu belirten Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, “Umudumuz, dualarımız bu Ramazan ayında mazlumların acılarının son bulması, gönüllerin kardeşlik ve barış iklimiyle dolmasıdır. Bizleri bu gönül sofrasında bir araya getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımıza , Domruköy halkına ve gençliğine teşekkür ediyorum. ” Görüşlerine yer verdi.

    BİZ, BU GİBİ ETKİNLİKLERİN DEVAMLI OLMASINI TALEP EDİYORUZ, ARZU EDİYORUZ

    Bugün çok değerli Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, Bursa’da yaşayan hemşerilerimizin ve Bursa’lı olup ta Batı Trakya’da olan bir çok kardeşimizin birlikte olduğunu belirten Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve gelen tüm misafirlere teşekkür ediyoruz. Başkanımız aramızda. İnşallah yarın da Yahyabeyli köyünde iftarda hep beraber olacağız. Bizlere verdikleri değer, önem ve zamanlarını bizler için ayırdıklarından dolayı bütün samimiyetimle kendilerine teşekkür ediyorum.

    Ramazan ayı birlik ve paylaşma ayıdır. Bugün Bursa Büyükşehir Belediyesi bu imkanları bizlerle paylaştılar. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizlerin birlik beraberlik ortamına katkı sağladılar. Allah onlardan razı olsun. Biz, bu gibi etkinliklerin devamlı olmasını talep ediyoruz, arzu ediyoruz. İnşallah gelecek yıllarda da Batı Trakya’da yeni gelenekler ki sahur geleneği yoktu ve inşallah sayelerinde bu gelenek Batı Trakya’ya yerleşecektir. Bundan sonra sadece iftarlarda değil sahurlarda da bir araya geliriz, onlar da bizim aramıza gelirler ve yol gösterici olurlar.” İfadelerini kullandı.

    ÖNEMLİ OLAN BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE AYNI SOFRAYI BAĞDAŞ KURUP, DİZ ÇÖKÜP BERABERCE PAYLAŞMAKTIR

    Bursa’da yaşayan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’nun, eski bakanımız Cavit Çağlar’ın, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın selamlarını getirdiğini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Ramazan bütün bereketi ve güzellikleriyle geçiyor. Dün akşam Üsküp’te idik. Yaklaşık bin kişiyle iftar yaptık. Buraya gelmeyi arzu ettim. Bu ortamı yaşamak istedim. İlk iftar olmuş ki çok mutlu oldum.

    Önemli olan birlik ve beraberlik içerisinde aynı sofrayı bağdaş kurup, diz çöküp beraberce paylaşmaktır. Hamdolsun ki hem inancımızın hem de kültürümüzün gereği, hangi pozisyonda, hangi vasıfta olursak olalım Cenab-ı Allah katında hepimiz biriz.

    Büyükşehir Belediyemiz bu organizasyonları her yıl; Batı Trakya’da, Bulgaristan’da, Kosova’da, Bosna Hersek’te, Kuzey Makedonya’da ve Gürcistan’da yapmaktadır. Batı Trakya’ya mahsus bir güzellik oldu. Burada hanımlar ve gençler sofraları hazırladılar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

    BURSA’DA BİR KARDEŞİNİZİN OLDUĞUNU LÜTFEN UNUTMAYIN

    Bursa çok renkli bir coğrafya. Balkanlar’dan, Kafkaslar’dan ve Anadolu’dan göçüp gelen insanların buluştuğu bir şehir. Biz, işadamlarımızın, sanayicilerimizin verdiği desteklerle, farklı ülkelerde ve gönül coğrafyalarımızda hissettirmeye çalışıyoruz. Dönem dönem sizlerle aynı sofrayı paylaşmaya, kucaklaşmaya ve birbirimizi anlamaya inşallah çalışacağız.

    Yarın Yahyabeyli köyünde iftarda olacağız. Bu birliğimizi ve beraberliğimizi ilelebet devam ettirelim. Bursa’da bir kardeşinizin olduğunu lütfen unutmayın. Sizin için her zaman dua eden, sizin için her zaman iyi niyet temennileri içerinde olan insanların olduğunu lütfen unutmayın.

    KALBİMİZİN BERABER OLDUĞUNU LÜTFEN UNUTMAYIN

    Gönül coğrafyamız dedim. Biz, inancımız gereği, her canlı ki hangi dinden ve hangi dilden olursa olsun; zulme uğrayan, sıkıntı yaşayan her canlı için ve her insan için üzülürüz, ağlarız, dertleniriz. Her ne kadar ayrı şehir ve ülkelerde yaşıyor olsak da kalbimizin beraber olduğunu lütfen unutmayın. Türkiye’de bu manada Sayın Cumhurbaşkanımız gönül coğrafyamıza dokunmaya, güzellikler katmaya çalışmaktadır. Bu bazen bir iftar sofrası, bazen bir erzak dağıtımı, bazen da farklı bir projenin o şehirde hayata geçirilmesi olmaktadır. Biriz ve beraberiz. En büyük duamız, birlik ve beraberliğimizin bozulmamasıdır.

    BİZ, BİRİZ, BERABERİZ

    Dün Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladık. O büyük duruşun, o büyük taarruzun, o büyük şahlanışın tam 100. yılıydı. Sayın Cumhurbaşkanımızın bütün siyasi parti başkanlarıyla omuz omuza verdiği bir fotoğraf vardı. Şunu haykırdılar: Biz, biriz, beraberiz. Birliğimizin ve beraberliğimizin çok önemli olduğunu acizane bir kardeşiniz olarak hatırlatmak istiyorum.” Görüşlerine yer verdi.

    Konuşmalardan sonra plaket takdimi yapıldı. Sabah namazıyla birlikte program sona erdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.