DMT Üyeleri Tekirdağ'daki Batı Trakyalı öğrencileri ziyaret ettiler

    Previous Next

    DMT Üyeleri Tekirdağ'daki Batı Trakyalı öğrencileri ziyaret ettiler

    Doğu Makedonya Trakya (DMT) Eyaleti Başkan Yardımcısı Tarkan Multaza ve Eyalet Meclis Üyesi Ahmet İbram 19 Mayıs 2019 Pazar günü, Türkiye’nin Tekirdağ ilinde Namık Kemal Üniversitesi’nde eğitim gören Batı Trakyalı öğrencileri ziyaret ettiler.

    Çok samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede DMT Meclis üyeleri Multaza ve İbram, Batı Trakyalı öğrencilere 26 Mayıs tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin önemini aktardılar. Ziyarete ilişkin Multaza ve İbram tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

    "Bu gün Tekirdağ’da Namık Kemal Üniversitesi’nde eğitim gören Batı Trakyalı öğrenci kardeşlerimizi ziyaret ettik. Öncelikle kendilerine güzel misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Ziyaretimiz sırasında burada eğitim gören öğrencilerimizi, Azınlık sorunları üzerinde bilgi bakımından donanımlı ve yaklaşmakta olan 26 Mayıs seçimlerinin de ne kadar önemli olduğu bilincinde olduklarını gördük. Bizler de Eyalet Meclis Üyeleri olarak bu seçimlerin Batı Trakya Türk Azınlığı açısından önemli olduğunun altını çizerek, kendilerini 26 Mayıs tarihinde oy kullanmak üzere Yunanistan’a davet ettik. Seçimlerin ilk turunun önemine dikkat çekerek öğrencilerimize, Eyalet ve belediye meclis üyelerinin ilk haftadan seçileceğini ve ilk turda oy kullanmalarının Azınlık açısından en iyi tercihin olacağını dile getirdik. Ayrıca ziyaretimiz sırasında öğrencilerimizi bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerek eğitimleri sırasında gerekse de diğer sorunlarının çözümü noktasında kendilerine yardımcı olmaya devam edeceğimizi ilettik. Görüşme sonunda Tekirdağ’da eğitim gören öğrencilerimize yönelik bir iftar programı tahsis ederek, kendilerine hayırlı ramazan dileklerimizde bulunduk."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.