Papandreou: “Sizleri eşit yurttaşlar olarak görüyoruz”

    Previous Next

    Papandreou: “Sizleri eşit yurttaşlar olarak görüyoruz”

    Niko Papandreou: “Sizleri eşit yurttaşlar olarak görüyoruz.”

    Dilek Adalı Osman: “Problemlerimizin çözümü içim artık Avrupa’ya ulaşmamız gerekiyor”

    Milletvekili İlhan Ahmet: “Kadın kooperatifleri konusunda planlarımız var. Küçük kadın üreticilerini örgütlememiz gerekir.”

     

    AP seçimleri öncesinde, KINAL – Değişim Hareketi AP adayı Nikos Papandreou Kurcalı Kadınlar Derneği’ni ziyaret etti. Papandreou’nun ziyaretine milltvekili İlhan Ahmet, AB’de teknokrat olan Yannis Dalmas, Değişim Hareketi AP adayı Sevcan Sadullah, Eyalet Meclisi adayları Damon Damianos ve Hüseyin Hacı Mehmet eşlik ettiler.

    PROBLEMLERİMİZİN ÇÖZÜMÜ İÇİM ARTIK AVRUPA’YA ULAŞMAMIZ GEREKİYOR

    Derneğe İlk defa bu kadar üst düzey ziyaret olduğunu ve de AP adaylarının da bu ziyarete katılmalarının çok çok önemli olduğunu belirten Kurcalı Kadınlar Derneği Başkanı Dilek Adalı Osman, “Bizim problemlerimizin çözümü içim artık Avrupa’ya ulaşmamız gerekiyor. Belediyemizin tek faal sivil toplum kuruluşuyuz. Bir kadın derneğiyiz ki onların eğitim ve kültür yönlerini desteklemeye çalışıyoruz.

    Eğitim kısmında bu gördüğünüz çalışmalar burada öğrenildi ki burada sertifika da verilmektedir.

    ÜRÜNLERİMİZİ PAKETLEYİP PAZARLAMAK İSTİYORUZ

    Ayrıca geleneksel ürünlerimiz var. Bunları işlemeyi de öğreniyoruz. Bu ürünlerimizi paketleyip pazarlamak istiyoruz. Bizim topraklarımız çok verimli. Bu ürünlerin hepsi bizim topraklarımızda yetiştirmektedir. Bunları işlemesini atalarımızdan öğrendik.

    BİZİM KAYNAĞA İHTİYACIMIZ VAR

    Bu topraklarda yaşamaya devam etmek istiyoruz. Herhangi bir ekonomik sebepten dolayı buradan ayrılmak istemiyoruz. İyi bildiğimiz bu ürünlerden gelir elde etmek istiyoruz. Ürünlerimiz hakkında Avrupa’da neler yapılabilir, bunları düşünmemiz gerekir. Bizim kaynağa ihtiyacımız var.” Görüşlerine yer verdi.

    SİZLERİ EŞİT YURTTAŞLAR OLARAK GÖRÜYORUZ

    AP adayı olduğunu, burada bulunmaktan şeref duyduğunu belirten KINAL Hareketi AP adayı Niko Papandreou (Yorgo Papandreou’nun kardeşi),

    “AP’na seçildiğim takdirde konuya bakacağız. Bildiğim kadarıyla kadın kooperatiflerini destekleyen bir yasal düzenleme var. Mevcut hükümet, Yunanistan’da bu tür çalışmalara destek vermedi. 50 bin evroya kadar nakdi para veren imkanlar var. Bu konularda sizlere yardımcı olacağız. Bu konuda teklif hazırlamanız gerekir. Teknik olarak da yardımda bulunacağız.

    Biz, Yunanistan’da yaşayan eşit yurttaşlar olarak birbirimize yardım etmeye mecburuz. Ailem ve PASOK ilerici güçlerdendir, sizleri eşit yurttaşlar olarak görüyoruz.” İfadelerine yer verdi.

    PRİMLERİN GERİYE ALINMASI İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ.

    Dernekte ağırlanmaktan dolayı teşekkür ettiğini belirten AB teknokratlarından ve AP adayı Yannis Dalmas, “Milletvekilimizle temas içindeyiz. Milletvekili İlhan tarım konularında AB’de mücadele vermektedir. Buradan tütün üreticilerini Brüksel’de ağırlamıştık. Primlerin geriye alınması için mücadele veriyoruz. Yeni tarım politikası eylülden sonra başlayacak. Kaybedilen haklarımızın geriye alınması için büyük mücadele vereceğiz. Seçilecek olan Niko Papandreou, İlhan Ahmet ve ben teknokrat olarak mücadeleyi devam ettireceğiz.

    GELİR ELDE ETMENİZ İÇİN SİZLERE DESTEK SAĞLAYACAĞIZ

    Biz, Avrupalı sosyalistler olarak her zaman kadın haklarıyla ilgili mücadele vermekteyiz. Burada mücadele eden bir dernek var. Gelir elde etmeniz için sizlere destek sağlayacağız. AB’de kadınlar aynı işi yapmalarına rağmen erkelerden %19 daha az ödenmektedirler. Bu eşitsizliği ortadan kaldırmak zorundayız. Kadınlar erkeklerden %40 daha az emeklilik maaşı almaktadırlar. Aslında onlar çocuklarını büyütmek için daha fazla çalışıyorlar. Kadınları ve onların haklarını savunan kadın toplum hareketlerini destekliyoruz. Brüksel’de görüşmek üzere. ” Görüşlerine yer verdi.

    KADIN KOOPERATİFLERİ KONUSUNDA PLANLARIMIZ VAR

    Lokomotif konumundaki bir azınlık köyünde bulunduklarını belirten milletvekili İlhan Ahmet, “Kurcalı, büyük, dinamik, faal ve önemli bir köy. Kısa bir süre önce Türk Başbakan Binali Yıldırım burasını ziyaret etmiş ve iftara katılmıştır.

    Daha önce de söylediğim gibi Azınlık insanının ekonomik desteğe ihtiyacı vardır. Kadınların çocuklarını büyütmek için ekonomik refah içinde olmaları gerekir ki bu yüzden desteklenmelidirler. Avrupa’da var olan kaynaklardan tarım kesimine destek verilmelidir. Bunların bir kısmı kesilmiş ki bunları mutlaka geri almamız gerekir. Eylül ayında halk beni tekrar milletvekili seçtiği takdirde, Tarım kesiminin haklarını Brüksel’de hep beraber savunacağız. İki defa Brüksel’e gittim ki onları da buraya getirdim. Kadın kooperatifleri konusunda planlarımız var. Küçük kadın üreticilerini örgütlememiz gerekir.” Düşüncelerini aktardı.

    Konuşmalardan sonra Papandreou ve beraberindekiler Kurcalı köyünde yetişen geleneksel ürünleri incelediler. Kursiyerlerin ebru sergisini ve biçki-dikiş stantını da gezen Papandreou köyden memnun bir şekilde ayrıldı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.