Alinur Aktaş: “Gönlümüzün, kalbimizin ve dualarımızın burada olduğunu unutmayın”

    Previous Next

    Alinur Aktaş: “Gönlümüzün, kalbimizin ve dualarımızın burada olduğunu unutmayın”

    Bursa Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla 20.05.2019 akşamı Rodop ilinin Yahyabeyli köyünde iftar düzenlendi.

    İftara; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, milletvekilleri Mustafa Mustafa, İlhan Ahmet ve Ayhan Karayusuf, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, Eyalet meclis üyesi Mustafa Katrancı, Bulgaristan Koşukavak Müftüsü Nasuf Nasuf, DEB Partisi Başkan Yardımcısı Metin Hacıosman, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Eyalet meclis üyesi adayları Cihan İmamoğlu, Yüksel Esat, Emre Mustafa, Ahmet İbram, Muammer Mustafa, Hakan Mümin, Mehmet Emin,Eyalet Başkan Yardımcısı Tarkan Murtaza, Tütün Kooperatifi Balkanı Esat Hüseyin, Şapçı- Maronya Belediyesi meclis üyesi Osman Sedat,  Selanşk Akademi Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Salih Ahmet, Encümenler Birliği Derneği Başkanı Ercan Ahmet, sabık milletvekili ve BAKEŞ Başkanı Ahmet Hacıosman’ın yanı sıra çok sayıda soydaş katıldı.

    İftardan sonra çok kısa olarak yapılan konuşmalarda, Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Meclisi üyesi Mustafa Katrancı, köyün Yahyabey tarafından kurulduğunu, 650 nüfusa sahip olduğunu ve Şapçı Belediyesine bağlı olduğunu belirtti ve organizasyon için Bursa Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

    BU GÜZEL İFTAR SOFRASINI YAHYABEYLİ KÖYLÜLERİNİN YAPACAKLARINA İNANIYORUM

    Ramazan ayının yarısını tamamladıklarını ve yavaş yavaş Ramazan Bayramına yaklaştıklarını belirten Danışma kurulu Başkanı ve Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, “Öncelikle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanına bizlere çok değerli zamanlarını ayırdıkları için teşekkür ediyorum. Bayrampaşa Belediyesinin kervanı buraya gelecekti ki çeşitli nedenlerle bu olmadı. İkinci teşekkürü ise Yahyabeyli köyüne ve bilhassa gençlere teşekkür ediyorum. Yine onun yerine Bursa bizlere geldi. Bu güzel anıyı bizlere yaşattılar. Yolları açık olsun diyorum. Bundan böyle de bu güzel iftar sofrasını Yahyabeyli köylülerinin yapacaklarına inanıyorum.” Görüşlerine yer verdi.

    Altı ülkede iftar sofraları kurduklarını, dün akşam Domruköy’de bulunduklarını, çok duygulandıklarını ki aynı güzellikleri burad da yaşadıklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bursa’yı hepiniz biliyorsunuz. Osmanlı’yı kuran şehir. 6 tane padişahı, onlarca evliyayı bağrında barındıran şehir. Yeşilin şehri, Marmara, Uludağ, İznik Gölü ve 3-4 medeniyete ev sahipliği yapan bir şehir. UNESCO Kültür mirası listesinde yer alan, yemek kültürü ile de farklı coğrafyalardan gelen insanlarla da Bursa’mız bir çiçek bahçesi gibi. Bursa’da en belirgin renkler Balkanlar dır. Gerek Batı Trakya’dan ve gerekse de Bulgaristan’dan, Kosova’dan, Bosna’dan, Makedonya’dan gelip Bursa’ya değer katan insanlardır.

    Türkiye’nin gönül coğrafyası var. Balkanlar var, Kafkaslar var, Ortadoğu var. Sayın Cumhurbaşkanımızın bize söylediği de gönül coğrafyamıza uzanmamızdır. Unutmayın, Bursa diye bir şehir, Türkiye diye bir ülke var. Gönlümüzün, kalbimizin ve dualarımızın burada olduğunu unutmayın.” Görüşlerine yer verdi.

    Program karşılıklı hediye takdimiyle sona erdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.