“Bölgemiz için her alanda kalkınma mücadelesi vereceğiz”

    “Bölgemiz için her alanda kalkınma mücadelesi vereceğiz”

    Doğu Makedonya Trakya (DMT) Eyaleti Başkanı Hristos Metios'un listesinden aday olan Meclis Üyesi adayları Tarkan Multaza, Ahmet İbram, İlhan Mehmet, İsmail Hüse Mustafa, Ramadan Hacı ve Sabaytin Gasil ortak bir basın açıklaması yayınladılar.

    "Azınlık Meclis Üyesi Adayları olarak bölgemizin kalkınması için önümüzdeki dönemde tüm vatandaşlarımızla birlikte ortak bir şekilde çalışmak en büyük hedefimizdir" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    "26 Mayıs 2019 Pazar günü yapılacak Eyalet Seçimleri öncesinde siz değerli halkımıza ve tüm seçmenlere seslenmek istiyoruz.

    Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios ile birlikte Azınlık Meclis Üyesi Adayları olarak bölgemizin kalkınması için önümüzdeki dönemde tüm vatandaşlarımızla birlikte ortak bir şekilde çalışmak en büyük hedefimizdir.

    Geçtiğimiz dönemde Eyalet Başkanı Hristos Metios ile birlikte Eyaletimiz için bir çok projeyi hayata geçirdik ve hem bu projelerin devam etmesi hem de yeni projelere imza atmak için bu dönemde de aday olduğumuzu mutlulukla belirtmek isteriz.

    Hrisros Metios’un Eyalet Başkanlığı altında hem azınlığımızın yaşadığı sorunlar hem de tüm Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’nin sorunlarını çözmek için bundan önceki dönemde olduğu gibi bundan sonraki dönemde de hız kesmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz.

    Geçtiğimiz dönemde azınlığımız sorunları ile yakından ilgilenerek mümkün mertebe çareler üretmeye çalıştık. Eyalet Başkanımız Hristos Metios’un sürekli vurguladığı gibi bölgemiz genel itibariyle bir tarım bölgesidir. Bu sebeple toprak bütünleştirilmesine, tarlalarımızın sulama sistemlerine, baraj, tarım arazilerinin aydınlatılması ve hayvancılığın desteklenmesi için gerekli altyapı çalışmalarına önem verdik ve bundan sonraki dönemde de bu çalışmalarımıza heyecanımızı kaybetmeden, aynı azimle devam edeceğiz.

    Bölgemizin en büyük sorunlarından olan işsizlik, istihdam sorununa çareler üretmek adına kalkınmada önemli rol oynadığına inandığımız özel yatırımları bölgemize kazandırmak için kaynak aramak en önemli önceliklerimizden biridir. Bilindiği gibi bölgemiz Yunanistan’ın en fakir bölgelerinden biri. Buna artık bir son vermek için özel projeleri hayata geçireceğiz.

    Bölgemiz için bir diğer önemli gelir kaynağı olacağına inandığımız turizm sektörüne de sayın Eyalet Başkanımız Hristos Metios büyük önem vermektedir. Turizm sektörünün geliştirilmesi için geçtiğimiz dönemde yaptığımız çalışmaların yanısıra önümüzdeki dönem için de üç yıllık bir program hazırladık. Tarihi ve mimari eserlerin restorasyonu için girişimlerde bulunduk. Bunun sonuncunda bölgemizde çok sayıda mimari eserin restorasyonu planlandı. Bunlardan biri Dimetoka’daki tarihi Beyazıt Camii. Bir diğeri ise Drama’daki Arap Camii. Bu restorasyon çalışmalarının layıkıyla tamamlanması için eyalet meclis üyesi adayları olarak gereken tüm çabayı göstereceğimizi söylemek isteriz.

    Azınlığımızı yakından ilgilendiren bir diğer konu ise yıllardır sorun olan Kurban Bayramı’ndaki hayvanların kesimi için kesimhane eksikliğiydi. Bu konuda da Rodop ve İskeçe illerinde çok sayıda küçük kesimhane yapımını öngören proje Tarım Bakanlığı’na sunuldu ve Avrupa Birliği’de bu projeyi kabul etti. Bu kesimhaneler Kurban Bayramı’nda kurban kesimi için kullanılacak. Bu sayede bir sorun olan kurban kesimi konusundaki sıkıntılarda bir nebze giderilmiş olacak.

    Yukarıda bahsettiğimiz tüm konular dikkate alındığında Eyalet Başkanımız Hristos Metios’un da bizlerin de bölgemiz için öncelikli hedefimiz kalkınmadır. Azınlık veya çoğunluk insanı farketmeden bölgemiz için en büyük sorun ekonomik sıkıntılar ve işsizliktir. O yüzden bölge olarak kalkınmak hepimizin ortak hedefi olmalıdır.

    İşte tüm bu projeleri hayata geçirmek ve bölgemizin tamamını kalkındırmak için 26 Mayıs günü halkımızın bizlere vereceği desteğin önemi çok büyüktür. Gelin hepimiz ortak bir amaç uğruna bölgemizin geleceği için gerekli mesajı 26 Mayıs günü sandıkta verelim. Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’nin geleceği parlak ve aydınlık olsun."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.