Evros Azınlık Adaylarından Açıklama!

    Evros Azınlık Adaylarından Açıklama!

    26 Mayıs 2019 yerel seçimlerinde Doğu Makedonya –Trakya Eyaletinin Evros – Meriç ilinden ilk defa Azınlık mensupları aday gösterildiler.

    Eyalet başkan adayı Kostis Simitsis’in listesinden aday gösterilen Bekir Mustafaoğlu, Mehmet Çilingir ve Derviş Ayşe, 21.05.2019 günü aşağıdaki açıklamayı yaptılar:

    AÇIKLAMA

    Saygıdeğer Vatandaşlarımız!

    Saygıdeğer Soydaşlarımız!

    Saygıdeğer Dindaşlarımız!

    Hepinizi en kalbi duygularımızla selamlıyoruz. Evros – Meriç ilinde ilk defa Eyalet Meclisi üyeliğine aday olduğumuz için son derece mutlu ve gururluyuz. Bu mutluluğumuzu tescil etmek için sizlerin desteğinize ve oylarınıza ihtiyacımız vardır. Ancak bu şekilde bölgedeki varlığımızı duyurabiliriz. Oylarınız bizim ıslak imzamız olacaktır.

    Değerli Soydaşlarım!

    Evros – Meriç ilinin tamamında 8 binin üzerinde bir seçmene sahip bir Azınlık’ız. Biz, bu varlığımızı bu seçimde duyurabilirsek bölgemizde bir güç oluşturabiliriz. Bütün bunlar da bir sonraki seçimde ilgi odağı olmamıza yol açar. Yerel meclislerde olduğu gibi, Eyalet Meclisi’ne de temsilci gönderebiliriz. Çünkü, bizler, görevlerini eksiksiz yerine getiren, Batı Trakya Azınlığı’na mensup Yunan vatandaşlarıyız. Dil, din, ırk ayırımı yapmaksızın, Yunan vatandaşı olan herkesin oyuna talibiz.

    Bizlere verilen bu fırsatı değerlendirelim ve insanlarımızın yaşam seviyelerini çok çok yukarılara çekelim. Bütün bunları ancak ve ancak birlikte hareket ederek yapabiliriz.

    Bekir Mustafaoğlu

    Mehmet Çilingir

    Derviş Ayşe

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.