Eyalet Meclisi Adayı Av. Cihan İmamoğlu: "Benim İşim Hizmet"

    Eyalet Meclisi Adayı Av. Cihan İmamoğlu: "Benim İşim Hizmet"

    Doğu Makedonya Eyaleti (DMT) Meclis Üyesi adayı olan Cihan İmamoğlu:

    “Üretimin, bugün olduğu gibi, cezalandırılmasını değil, ödüllendirilmesini sağlamak için uğraş vereceğiz.”

    Bölgeyi eşit ve adil bir kalkınmayla Avrupa Birliği’nin en fakir bölgesi olmaktan çıkartmayı hedeflediklerini belirten Cihan İmamoğlu, “Bölgemiz, tarım bölgesi olduğu için üretimin ticaretle bağlantılı olması için uğraşacağız. Çiftçilerimizin sırtına yüklenen ağır vergilerle mücadele edeceğiz ve üretimin, bugün olduğu gibi, cezalandırılmasını değil ödüllendirilmesini sağlamak için uğraş vereceğiz. Şeffaf bir şekilde ve vatandaşımıza hesap vererek hareket edeceğiz” diye konuştu.

    Öncelikle kısaca bir kendinizi tanıtır mısınız?

     

    CİHAN İMAMOĞLU:

    1984 yılında Gümülcine’de doğdum. Selanik Aristotelio Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Trakya Dimokritos Üniversitesi Ceza ve Kriminoloji Bilimi alanında master yaptım. Beş yıldır Gümülcine Belediyesi’nde meclis üyesiyim. İki yıl boyunca Gümülcine Belediyesi’nin Malvarlığı İdare ve Değerlendirme Şirketi’nin başkanlığını üstlendim. Ayrıca, Avrupa Programları Kalkınma Şirketi “K. Karatheodori”nin Başkan Yardımcılığını yapmaktayım. Hali hazırda Kalkınmadan Sorumlu Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı olup, 11 yıldır da avukatlık mesleğini icra etmekteyim.

    DMT Eyaleti meclis üyesi adayı olarak, neden DMT başkan adayı Hristodulos Topsidis’in listesinde yer aldınız, bunun herhangi bir nedeni var mı, neler söylemek istersiniz?

     

    CİHAN İMAMOĞLU:

    Sayın Topsidis Azınlığa ve farklılığa saygı gösteren, iş dünyasında başarılı bir şahsiyettir. Toplumumuzun ilerleyebilmesi için, kendi çalışanları ve memurlarıyla yaptıklarını ve büyük başarıyla ailesine yansıttıklarını, memleketine de vermek ve taşımak istiyor. Bugüne kadar Eyalet yönetiminin eksikliklerle hareket ettiğini ve özellikle de bir planı ve programının olmadığını düşünüyor. Biz, özellikle de Topsidis’in sorun olarak değil sorunun çözümü olarak gördüğü Azınlığın kollektif çabasıyla yaşam seviyemizin iyileştirilmesi için mücadele vereceğiz. Bu mücadeleyi de altyapılar oluşturarak, para kaynakları ve fonları doğru şekilde değerlendirerek yapacağız. Bu şekilde de birçok özelliğe sahip memleketimizi, eşit ve adil bir kalkınmayla Avrupa Birliği’nin en fakir bölgesi olmaktan çıkartmayı hedefliyoruz.

    DMT Eyaleti’ne meclis üyesi seçildiğiniz takdirde hangi çalışmalarda bulunacaksınız, biraz bunlardan bahseder misiniz?

     

    “AĞIR VERGİLERLE MÜCADELE EDECEĞİZ VE ÜRETİMİN, BUGÜN OLDUĞU GİBİ, CEZALANDIRILMASINI DEĞİL ÖDÜLLENDİRİLMESİNİ SAĞLAMAK İÇİN UĞRAŞ VERECEĞİZ”

    CİHAN İMAMOĞLU:

    Öncelikli hedefimiz, yurtdışına göç eden gençlerimizin bölgemize geri dönmesini sağlamak ve üniversite mezunlarını iş piyasasına kazandırmaya çalışmak olacak. Bu hedefimizi yerine getirebilmek için de, Eyalet geneli bütün iş kadrolarını kayıt altına alacak, gençlerle doğrudan iletişime geçecek, işletmeleri Eyalet Yönetimiyle temasa geçirecek ve işçi alımına gidecek işletmelerin desteklenmesini sağlayacak özel bir ofis kuracağız. Bugüne kadar Eyalet Başkanlığımız ile Avrupa Birliği arasında işbirliği konusunda büyük bir eksiklik söz konusuydu. Bunun sonucunda da özel fonlar değerlendirilemedi, sanayi, turizm, üretim, yatırım ve köylerimize yönelik projelerde de hep geri kaldık.

    Bölgemiz, tarım bölgesi olduğu için üretimin ticaretle bağlantılı olması için uğraşacağız ve ürün işleme alanına öncelik vererek buradan gelecek katma değerin kaybedilmemesini sağlayacağız. Tarım arazilerinde gerekli altyapıları oluşturarak yerel ürünlerimizin uluslararası fuar ve piyasalarda tanıtımını daha iyi yapacağız.

    Çiftçilerimizin sırtına yüklenen ağır vergilerle mücadele edeceğiz ve üretimin, bugün olduğu gibi, cezalandırılmasını değil ödüllendirilmesini sağlamak için uğraş vereceğiz. Şeffaf bir şekilde ve vatandaşımıza hesap vererek hareket edeceğiz. Bu amaçla da Eyalet Tarım Odası kuracağız.

    Son olarak eyalet seçimlerine ilişkin, halkımıza hangi mesajı vermek istersiniz?

    “BELEDİYE VE EYALET MECLİSLERİNDE ÇOK SESLİLİĞİN VE İŞBİRLİĞİNİN GÜÇLENECEĞİNİ GÖRECEĞİZ”

     

    CİHAN İMAMOĞLU:

    26 Mayıs 2019 yerel seçimlerinde memleketimiz ve toplumumuza en iyi hizmeti verebilecek uygun isimleri eyalet meclisine gönderebilmek için oy kullanacağız. İlk kez uygulanacak “Klisthenis” seçim yasası nedeniyle seçim sürecinde bazı sorunlar yaşayacağız. Ancak belediye ve eyalet meclislerinde çok sesliliğin ve işbirliğinin güçleneceğini göreceğiz. Bu nedenle vatandaşlarımızın oy verirken adayların yetenek, bilgi, tecrübe ve cesaretlerini göz önünde bulundurarak sandığa gitmeleri gerektiğini düşünüyorum. Cümlemize seçim sonuçları şimdiden hayırlı olur inşallah.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.