Türk plakalı araç sahiplerinin dikkatine!

    Türk plakalı araç sahiplerinin dikkatine!

    Türkiye'deki Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, "Türk plakalı araçları ile Yunanistan'a seyahat edecek olan Yunanistan Vatandaşı, Batı Trakyalı hemşehrilerimiz son günlerde yaşanan sıkıntılara istinaden seyahat etmeden önce şubelerimizden bilgi almaları önemle rica olunur" açıklamasında bulundu.

    Türkiye'de ikamet eden ve belli aralıklarla Batı Trakya'ya, şahsi Türk plakalı araçları ile seyahat eden hemşehrilerine, bu araçlarını Yunanistan'da kayıt altına aldırmamışlarsa, mağduriyet yaşamamaları için dikkat etmeleri gereken konular hakkında Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin bir açıklama yaptı.

    Açıklamasında Hüseyin "Son günlerde Batı Trakyadan gelen bilgilere göre, Türkiye'de ikamet eden ve Türk plaklı araçları ile Yunanistan'a giriş yapan Batı Trakyalı hemşehrilerimin, Yunan polisi tarafından durdurulduğu ve araçlarının Yunanistan'da vergi dairesine kayıtlı olup olmadığının kontrol edildiği ve eğer araçlarının vergi dairesinde kaydı-bildirimi yoksa da araçlarının bağlandığı ve çeşitli oranlarda cezalara maruz kaldıklarının bilgisini almış bulunmaktayız.

    Bu sebeple gerek bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan Avrupa Parlamentosu ve Belediye seçimleri Bayram Tatili için, gerekse önümüzdeki yaz sezonunda memleket ziyaretine gidecek olan hemşehrilerimin Yunanistan'a çıkış yaparken yanlarında Türkiye'de ikamet tezkeresi fotokopisi, yurt dışında yerleşik ise yerleşik olduğunu gösterir pistopitiko fotokopisi, çalışma izni ile çalışıyorsa çalışma izni fotokopisi veya serbest faaliyetle ile şirket sahipleri içinse odalardan faaliyet belgelerini bulundurmaları gerekmektedir.

    Ayrıca Yunanistan'a gittiklerinde vergi dairelerine yurt dışında (Monimos Katiku Eksoteriko) ikamet ettiklerine dair beyanda bulunmalarını önemle belirtmek isterim. Bu ve diğer detaylar konusunda da seyahat etmeden önce şubelerimiz ile iritibata geçmelerini tavsiye eder, hiç bir hemşehrimin mağdur olmamasını temenni ederim" dedi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.