Hain Darbe Girişiminin 3. Yılında Gümülcine’de etkinlik düzenlendi

    Previous Next

    Hain Darbe Girişiminin 3. Yılında Gümülcine’de etkinlik düzenlendi

     

    15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü tarafından başlatılan darbe girişiminin 3. Yılında, 15 Temmuz 2019 günü  Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde etkinlik düzenlendi. Etkinlikte 15 Temmuz’da yaşananları konu alan fotoğraf sergisi ve sinevizyon gösterisi düzenlendi.

    Etkinliğe; Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necat Ahmet, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Konsolos Neslihan Altay, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, Mustafçova – Miki Belediye Başkanı Cemil Kabza, Yassıköy’ün yeni seçilen Belediye Başkanı Önder Mümin, milletvekili adayı Özgür Ferhat,  DEB Partisi G. Başkanı Çiğdem Asafoğlu, DEB Partisi AP adayları, BAKEŞ Başkanı Ahmet Hacıosman, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu’nın yanı sıra soydaşlar katıldı.

    Etkinlik şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

    “O karanlık gecede hainlerin kurşunlarına kendilerini siper ederek, hainliğin ne boyutta olduğuna ışık tutan tüm aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.” Düşünceleriyle konuşmasına başlayan Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necat Ahmet, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sadece bir dizi kelime ile anlatılabilecek kadar kolay, birkaç sayfa metin ile özetlenecek kadar basit bir hadise değildir. Bu geceyi aydınlatmak için canından vazgeçen 248 vatan evladı ve yine bu uğurda hazır olan 2196 kişi yaralanmıştır. Kimi öğrenci, kimi esnaf, kimi öğretmen, kimi doktor, kimi avukat, kimi polis memuru ve daha niceleri. Dış mihraklar ile ortak hareket eden bu şer odağı, bugünü büyük bir zafer olarak addetmek için hazırlanmış, planlar kurmuş sadece vaktin gelmesini beklemekteydi. Üzerlerinde ay yıldızlı üniformaları ile ay yıldızlı bayrağın gölgesinde yaşayan masumlara cehennemi yaşatmak için yemin etmiş bedbahtların kaderleri, kutlu ve yüce Türk milletinin titremesi ile hezimete dönüştü.” İfadelerini kullanan Ahmet, konuşmasını şöyle tamamladı: “Evet, o gece yürek dayanmayan çok kare vardı. Kendi milletine ateş açan satılmışlar, Gazi Meclisi bombalayan hainler, askeri üsleri, televizyon ve radyo vericilerini, köprüleri, polis teşkilatı binalarını imha etme gayesinde olan kendini bilmezler, milletin Osmanlı tokadı ile yüzleşmiş oldu. O gece sadece 2196 kişi yaralanmadı, o gece tüm Türkiye ve yüreği Türkiye diye atan tüm anaların, babaların, ninelerin, dedelerin ve evlatların yüreklerinde o yangın, gözlerinde o telaş vardı. Aynı tastan yemek yemiş, aynı üniformayı giymiş, aynı ranzalarda yatmış, aynı sudan içmiş, aynı yemini etmiş kınalı kuzular sırf kahpe komutanlarının emirlerine karşı gelmemek için, haberleri bile olmadan, kendisini kışlasından dışarıda, sokaktaki masum vatandaşlara, ‘’Kardeşim’’ dediği silah arkadaşlarına silah doğrulturken bulmuştu. En acısı da vatanın yılmaz bekçileri, hududun aslanları, peygamber ocağında, kendi milletine darbe yaptığını, bir kıraathane televizyonundan öğrenmesi oldu.

    Yazımın başında da söylediğim gibi, bu kara geceyi kaç beyaz sayfa ile anlatsam yine de az kalır. Üzüntü, endişe, keder, birdir ve hepimizindir. Milletimizi ve iradesini sınamak, kırmak ve tarumar etmek isteyenler önce bu aziz ve kutlu milletin tarihine bakmalıdırlar. Sözlerimi ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bugünleri öngörerek yapılması gerekenin ne olduğunu anlattığı o güzel dizelerle sonlandırıyorum: Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti'ni kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!”

    Etkinlik sinevizyon gösterisi ve fotoğraf sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.