Lüleburgaz - Kırklareli'ye Kültür Gezisi

    Previous Next

    Lüleburgaz - Kırklareli'ye Kültür Gezisi

    BTAYTD Kadınlar Kolu, Dinkler Hanımeli Derneği, İTB Kadınlar Kolu, 13 Temmuz Cumartesi günü Lüleburgaz - Kırklareli' ye bir kültür gezisi düzenledi.

    Geziyle ilgili olarak BTAYTD tarafından yapılan açıklama şöyle:

    Geziye BTAYTD Kadınlar Kolu Başkanı sn. Sevkan Tahsinoğlu ve üyeleri,  Dinkler Hanımeli Derneği Başkanı sn. Aylin Ahmetoğlu ve üyeleri, İTB Kadınlar Kolu Başkanı sn. Sevcan Hacı Ali ve üyeleri ve çok sayıda bayan katıldı.

    Lüleburgaz'da emekli müzik öğretmeni sn. Şükran Akdeniz tarafından karşılanan kafile, daha sonra Lüleburgaz  Ertuğrul köyüne gitti. Ertuğrul köyünde, Kaynarca Belediye Başkanı sn. Serdar Türker ve Cumhuriyet Kadınlar Korosu tarafından karşılandı. Cumhuriyet Kadınlar Korosu ekibinin hazırlamış olduğu köy kahvaltısından sonra, dere boyuna geçildi. Orada hep birlikte türküler söylendi. Daha sonra Kaynarca Belediye Başkanı ve Şükran hanım ile birlikte Kaynarca Kasabasına gidilerek, rehber eşliğinde 250 yıllık tarihi taş değirmen, Kaynarca Şelalesi, Kaynarca mağarası ve tarihi 5 Çeşmeler  ziyaret edildi. Oradan  Kırklareli 'ye gidilerek, orada Atatürk' ün Selanik’teki evinin birebir aynısı olarak inşa edilmiş ve düzenlenmiş olan, Atatürk Evi Müzesi ve  Özel İdare Müzesi ziyaret edildi. Saat 18.00 da Kırklareli' nden ayrılan kafile, Edirne'de mola vererek akşam yemeği yedi. Kafile saat 9.30 da Edirne' den ayrıldı.

    Gezimize katılan tüm bayanlara, bizi en güzel şekilde ağırlayan, başta Kaynarca Belediye Başkanı sn. Serdar Türker 'e, emekli müzik öğretmeni sn. Şükran Akdeniz' e ve Lüleburgaz Ertuğrul Köyü Cumhuriyet Korosu ekibine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.