SEÇEK Etkinlikleri Başladı!

    Previous Next

    SEÇEK Etkinlikleri Başladı!

     

    SEÇEK Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen SEÇEK Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri 2 Ağustos 2019 günü Mehrikoz köyünde başladı.

    Etkinliğe; T.C. Gümülcine Konsolosu İbrahim Sakli, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, SEÇEK Derneği Bşk. Mesut Şerf, Mehrikoz Muhtarı Ali Haseki, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, Kozlukebir Bld. Bşk. Rıdvan Ahmet’in yanı sıra yüzlerce soydaş katıldı.

    Etkinlik Mehrikoz  Camii’nde din görevlileri tarafından okunan mevlitle başladı ve Cuma namazıyla devam etti.

    KUR’AN-I KERİM’DE, EĞER BİRLEŞMEZSENİZ, YOK OLURSUNUZ, DENMEKTEDİR

    Türklerin daha sonra Orta Asya’da İslâmiyet’i kabul ettiklerini, burada Ahmet Yesevi öğretisini benimsediklerini ve onun öğrencilerinden Sarı Saltuk ve Seyyid Ali Sultan gibi büyüklerin Balkanlar’a gelerek İslâmiyet’i yaydıklarını, gönülleri aldıklarını ve insan sevgisini insanlara ilettiklerini belirten Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, “Onlarda ehlibeyt ve Allah sevgisi vardı. Bugün onun çocukları ne acıdır ki sevgi değil de kavga üzerine çalışmaktadırlar. Ehlibeyte inanan insana düşmanlık yapıyorsan Ahmet Yesevi yolunda değilsin, demektir. Hak ile batılın mücadelesi kıyamete kadar devam edecektir. Kur’an-ı Kerim’de siz kardeşsiniz, Kur’an’da birleşiniz, denmektedir. Gelin nefsinize hakim olun. Gelin Ahmet Yesevi’nin öğrencileri gibi olalım. Ehlibeyti sevelim.

    Bugün parçalanmak istemiyorsak Kur’an’n emrine uymak zorundayız. Kur’an-ı Kerim’de, eğer birleşmezseniz, yok olursunuz, denmektedir.” Görüşlerine yer verdi.

    Etkinliğin devamında da katılımcılara Mehrikoz Futbol Sahasında yemek ikram edildi. Yemek sırasında katılımcılara Edirne'den gelen davul-zurna ekibi eşlik etti.

    Etkinlik gece de yemek yarışması ve kültürel programla devam edecek. 3 Ağustos Cumartesi akşamı ise Yener Çevik sahneye çıkacak ve diğer programlar katılımcılara sunulacak. 4 Ağustos Pazar günü ise yağlı güreş finalleri yapılacak, akşam ise Orhan Hakalmaz sahneye çıkacak.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.