Milletvekili İlhan Ahmet, çiftçiler için mazot desteği talep etti

    Milletvekili İlhan Ahmet, çiftçiler için mazot desteği talep etti

    Rodop İli KİNAL Miletvekili İlhan Ahmet, çiftçileri yakından ilgilendiren düşük tüketim vergisi ile dizel yakıt desteği sağlanması konusunu gündeme taşıdı.

    İlhan Ahmet ve KİNAL meclis gurubundaki diğer milletvekillerince Ekonomi Bakanı’na hitaben sunulan soru önergesinde, çiftçilere düşük tüketim vergisi ile dizel yakıt desteği sağlayan uygulamanın, mevcut hükümet tarafından hayata geçirilip geçirilmeyeceği soruldu.

    Dğer yandan ısınma yakıtı ödeneğinde de artış talep edilen önergede, “Hükümet, ısınma yakıtı miktarında bir artış yapmayı düşünüyor mu? Ayrıca bu ödeneğe hak kazanmak için gerekli gelir, mal varlığı ve yaşanan coğrafya gibi kriterlerin yeniden gözden geçirilmesi söz konusu mu?” diye sorularak, ilgili bakandan konuya açıklık getirmesi talep edildi.

    ‘Evde Tasarruf’ programının kapsamı genişletilecek mi?

    İlhan Ahmet ve beraberindeki milletvekilleri tarafından hazırlanan diğer bir soru önergesinde ise ‘Evde Tasarruf II’ (Eksikonomo Katikon II) programının geleceğiyle ilgili Çevre ve Enerji Bakanı’ndan cevap istendi.

    Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören ve ikincisi başlatılan programın, tüm başvuruları karşılayacak ve hatta daha fazla kişinin faydalanmasını sağlayacak şekilde genişletilmesini talep eden milletvekilleri ilgili bakana, hükümetin bu doğrultuda herhangi bir kaynak bulma girişimi olup olmadığını sordu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.