Kirazlı’da Son Cuma Namazı!

    Previous Next

    Kirazlı’da Son Cuma Namazı!

     

    Rodop ilinin Yassıköy Belediyesine bağlı Kirazlı köyünde son  Cuma namazı kılındı!

    Kirazlı camisinin yakın zamanda tamire alınacak olması nedeniyle yaklaşık bir yıl Cuma namazı kılınamayacak.

    Bugün (27.09.2019) Kirazlı köyünde toplanan köyden göç edenler hep birlikte Cuma namazını kıldılar, tamirat konusunda ayrıntıları görüştüler. Aynı zamanda burada medfun yakınlarının mezarlarını ziyaret edip dualar okudular. Cuma namazına; Dr. Mehmet Eminoğlu ve Mehrikoz eski nahiye başkanı Abdülkadir Hafız Hoca da katıldı.

    İzin konusunda resmi prosedürün tamamlandığı ve tamir izninin ellerinde olduğunu belirten köylüler caminin hayırseverlerin katkılarıyla 2020 yılında tamamlanacağını belirttiler.

    Kirazlı köyündeki soydaşlar genelde Büyük Müsellim, Eşekçili, Gümülcine ve Türkiye’ye göç ettiler. Köyün terk edilmesini fırsat bilenler buraya bir kilise inşa edip eski evleri de satın almaya başladılar. Bu arada bazı duyarlı soydaşlar da eski evlerini tamir ederek buraya yerleştiler. 2011 nüfus sayımında köyde 8 kişi kaydedilmiştir. Köye sonradan yerleşmeye çalışanları dikkate almadığımızda köyde yaşayan kalmamıştır. Etraf köylere göç eden Kirazlılar zaman zaman buraya gelip Cuma namazı kılmaktadırlar.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.