BTAYTD 39. Genel Kurulu gerçekleşti

    Previous Next

    BTAYTD 39. Genel Kurulu gerçekleşti

    Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) 39. olağan genel kurulu, 26 Ocak Pazar günü Gümülcine’de gerçekleştirildi.

    Gümülcine’de bir otelde yapılan kongreye çok sayıda dernek üyesi katıldı. Kongrede yönetim kuruluna Hüseyin Baltacı, İlhan Mehmet, Yücel Eminoğlu, Yüksel Esat, Meltem Giritli, Handan Ali Hüseyin, Enise Molla Ahmet, aday olurken, denetim kuruluna da Güngör Hasan, Murat Ahmet ve Emin Recep aday oldular.

    Kongrede, Divan Başkanlığına, Gümülcineli avukat Ercan Ahmet, sekreterlik görevine ise Doğan Tütüncü ve Merve Ali getirildi.

    BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı derneğin faaliyet raporunu okudu. Ardından Denetim Kurulu Başkanı Güngör Hasan derneğin denetim kurulu raporunu sundu.

    Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği kongresinde , Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, İskeçe Milletvekili Hseyin Zeybek, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, birer selamlama konuşması yaptı.

    “ARTIK BU TOPLUM İÇİN HİZMET YOLUNU BULMAMIZ GEREKİR”

    İlk olarak İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete aldı. Daha önceki yıllarda gerçekleştirilen kogrelerin çok heyeceanlı geçtiğini anımsatan müftü Mete, artık böyle bir ruhun olmadığını belirtti. İnsanlar arasında bir kutuplaşma olduğunu, kaynaşma yada bütünleşmeye dait bir anlayışın kalmadığını kaydeden Mete, bu derneğin artık bu dengeyi bulması gerektiğini ifade etti. “Her mesleğin bir zekatı vardır” diyen Mete, “Biz üniversiteliler olarak birbirimizin gönüllerimize giremiyoruz. Artık bu toplum için hizmet yolunu bulmamız gerekir” ifadelerine yer verdi.

    DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, geçmiş yönetime ve bundan sonra seçilecek olan yeni yönetime başarı dileklerinde bulundu.

    “MİLLİYETÇİLİK BAŞKADIR, VATANSEVERLİK BAŞKADIR. HER ŞEYDEN ÖNCE BATI TRAKYALI’LAR VATANSEVERDİR”

    Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, 1993’ten beri Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nin üyesi olduğunu ve farklı dönemlerde burada yöneticilik yaptığını hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: “Aramızda fikir ayrılıkları olması çok doğal ve demokratiktir. Bizler de Azınlığımızı temsil eden vekiller olarak zaman zaman aramızda bazı siyasi farklılıklar olabilir. Hepimiz azınlığa hizmet ederken değişik platformlardan ve değişik bakış açılarından hizmet edebiliriz. Bunlar iyi niyet çerçevesinde olmalıdır. Asıl meselelerde kendi adıma birlikte hareket ettiğimizi söylemek istiyorum. Milliyetçilik başkadır, vatanseverlik başkadır. Her şeyden önce Batı Trakyalı’lar vatanseverdir. Dolayısıyla bu topraklar için kan dökmüş insanların, Yunanistan tarafından Arnavutluk ile bu topraklarda yapılacak olan şehitlikte Batı Trakyalı’lara yer ayrılmaması belki de unutulmuştur. Bunu dikkate sunmak ve Azınlığa gereken önemi vermelerini dilemek, istemek, siyasi olarak fevkalade önemlidir. Yeni yönetime bir teklifte daha bulunmak istiyorum. Derneğin faaliyet raporunda Yunanistan’ın kurum ve kuruluşlarıyla temasların yok olduğunu tespit ettim. Bu konuda yeni yönetim kurulunun inisiyatif alıp yeni adımlar atması gerekir diye düşünüyorum.”

    Son olarak milletvekili İlhan Ahmet, seçilecek olan yeni yönetime başarı dileklerinde bulundu.

    “SİYASİ ÇEKİŞMELER OLABİLİR, ANCAK KİŞİSEL SÜRTÜŞMELER OLMAMASI GEREKİR”

    İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, derneğin yönetimini çalışmalarından dolayı tebrik etti. Derneğin eski heyecanını kaybettiğini hatırlatan Zeybek, derneğin üyelerine daha iyi bir şekilde sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Siyasi çekişmelerin olabileceğini, ancak kişisel sürtüşmelerin olmaması gerektiğinin altını çizen Zeybek, son olarak yeni seçilecek olan yönetime başarı dileklerinde bulundu.

    “ARTIK TABANA İNMEMİZ GEREKİR”

    Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, “Ne yazık ki kendimizi düşünür olduk. Aramızdaki mesafeyi yıkıp atamadık. Artık tabana inmemiz gerekir. Ben 2020 yılında bölgemizden bu derneğe 20 kişiyi üye yapacağım. Bu üyeler faal üyeler arasında yer alacak” dedi. Son olarak başkan Mümin, yeni seçilecek olan yönetime başarı dileklerinde bulundu.

    “HALKIMIZIN BİZLERE İHTİYACI VAR”

    Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, bölge insanının bu ve benzer derneklerden beklentilerinin çok yüksek olduğunu ifade etti. Başkan Ahmet, “Bizler her alanda söz sahibi olmamız gerekir. Görev almaktan çekinmememiz gerekir. Halkımızın bizlerden beklentileri var ve halkımızın bizlere ihtiyacı var” diye konuştu. Son olarak başkan Ahmet, yeni seçilecek olan yönetime başarı dileklerinde bulundu.

    AZINLIK OLARAK KENDİMİZLE UĞRAŞIR OLDUK. BİZLERLE UĞRAŞANLARLA UĞRAŞMAYI, MÜCADELE ETMEYİ BIRAKTIK”

    İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nin bu toplumun bir parçası olduğunu ve bu Azınlığın bir beyin takımı olduğunu söyledi. Başkan Ahmetoğlu konuşmasında, “Son zamanlarda Azınlık olarak kendimizle uğraşır olduk. Bizlerle uğraşanlarla uğraşmayı, mücadele etmeyi bıraktık. Özellikle Azınlığımızın meseleleriyle uğraşmayı bir kenara bıraktık. Ben toplum olarak bizi daha fazla görmezden gelen o zihniyetle, demokratik yolları kullanarak uğraşmayı temenni ediyorum” görüşlerine yer verdi. Son olarak başkan Ahmetoğlu, geçmiş yönetime ve yeni seçilecek olan yönetim kuruluna başarı dileklerinde bulundu.

    Son olarak Divan Kurulu Başkanı tarafından genel kurula daha önceden programlanmış bir program nedeniyle katılamayan ve genel kurula mesaj gönderen Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram’ın mesajı okundu. Eyalet Başkan Yardımcısı İbram mesajında, “Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği'nin 39.uncu Olağan Genel Kurulu'nun başarıyla geçmesini temenni ederim. Başta hali hazırdaki Dernek Başkanı sayın Hüseyin Baltacı olmak üzere, bir önceki dernek başkanları ve yönetim kurulu üyelerine, derneğimize katkılarından dolayı teşekkür eder, yeni seçilecek olan yönetim kurulu üyelerine de çalışmalarında başarılar dilerim. Son olarak siz saygı değer kongre üyelerine daha önceden programlanmış yurt dışı programım nedeniyle kongreye katılamadığımı bildirir ve kongrenin başarıyla geçmesini temenni ederim” ifadelerine yer verdi.

    Protokol konuşmalarının ardından eleştiri ve önerile bölümüne geçildi. Bu bölümde sırasıyla, İlknur Tuzlacı, Mustafa Süleyman ve Ramadan Molla Ali söz alarak, yeni seçilecek olan dernek yönetimine önerilerde bulundular.

    Son bölümde yeni yönetim kurulu ve denetim kurulu adayları belirlenerek, dernek üyeleri oylarını kullandılar.

    BTAYTD 39. Olağan Genel Kurulu’nda yönetime ve denetime aday olanların isimleri ve aldıkları oylar şu şekilde oluştu:

    YÖNETİM KURULU ADAYLARI

    Hüseyin Baltacı      143 oy

    Yüksel Esat              96 oy

    Meltem Giritli           90 oy

    İlhan Mehmet          79 oy

    Handan Ali Hüseyin  75 oy

    Yücel Eminoğlu      67 oy

    Enise Molla Ahmet  63 oy

    DENETİM KURULU ADAYLARI

    Güngör Hasan        97 oy

    Murat Ahmet          82 oy

    Emin Recep            56 oy

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.