Tarım-Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Kiraz Eğitimi gezisi düzenledi

    Previous Next

    Tarım-Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Kiraz Eğitimi gezisi düzenledi

    Tarım-Hayvancılık Araştırma Enstitüsünün YAKA İKE şirketiyle işbirliği içerisinde yürüttüğü “Farklı Bölgelere Kiraz Üretimini Yaygınlaştırarak Modern Kiraz Bahçeleri Kurulumu ve Bakımı” projesi kapsamında, 26 Ocak 2020 Pazar günü farklı bölgelerden öncü kiraz üreticilerine Edessa bölgesine kiraz eğitimi gezisi organize edildi.

    Günü birlik düzenlenen eğitim gezisinde üreticiler,Edessabölgesindeki modern sistemlerle kurulan ve dünya piyasalarında yüksek fiyatlara talep gören kaliteli kiraz cinslerini en profesyonel yöntemlerle ve bakım metotlarıyla üretildikleri birçok bahçeyi ziyaret etme fırsatı buldular.

    Tarım-Hayvancılık Araştırma Enstitüsünün ziraat mühendisleri, bu modern bahçelerin kurulumundan kiraz cinslerine ve bahçelerin bakım metotlarına kadar bütün bilgileri üreticilere yerinde aktardılar.

    Bu sayede, üreticiler kendi arazilerinde, uzmanlarımızın danışmanlığıyla kendilerine aynı şekilde modern kiraz bahçesi kurulumunu ve profesyonel bakım metotlarını gerçekleştirmek için bütün bilgilere sahip oldular.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.