İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'ye yönelik mahkemeler devam ediyor

    İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'ye yönelik mahkemeler devam ediyor

    İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete'nin 'Yahudilere hakaret' iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması 5 Şubat Çarşamba günü Selanik'te yapıldı. Mahkeme duruşmayı 4 Haziran 2020 tarihine erteledi.

    Diğer yandan geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlamentosu’nda Türk bayrağını yırtan Yunanistan’ın aşırı sağcı Altın Şafak Partisinin eski üyesi, Avrupa Parlamentosu bağımsız milletvekili İoannis Lagos’un başkanlığını yaptığı E.LA.SYN. (Ulusal Halkın Vicdanı) Partisi, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete hakkında Yargıtay (Arios Pagos) Mahkemesi’ne suç duyurusunda bulundu.

    Parti tarafından yapılan açıklamada Ahmet Mete’nin Trakya bölgesinde Türkiye’nin çıkarları doğrultusunda faaliyetlerde bulunduğu iddia edilerek, bu sebeple gerekli belgelerin toplanarak E.LA.SYN Partisi yetkilileri tarafından 3 Şubat Pazartesi günü Yargıtay Mahkemesi’ne sunulduğu belirtildi.

    MAHKEMELER DEVAM EDİYOR

    Öte yandan İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'ye yönelik daha önce açılmış mahkemeler de şubat ayı içerisinde devam edecek. Müftü Mete yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

    "Değerli Dostlar. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Şubat ayı bizim için yorucu ama bir o kadar da keyifli olacaktır. Sizinle paylaşmak isterim. Malumunuz yeni bir mahkemeye verilme haberini paylaştı dostlar. Eski mahkemeler de devam ediyor bu ara. Şöyle:

    1- Mustafa Ali Çavuş'u rahmetli Denktaş’a benzetmemin iddiası mahkemesi yarın Selanik’te

    2- Yahudilere hakaret iddiası mahkemesi 19-02-2020 Selanik’te

    3- Gökçepınar makam gaspı iddiası mahkemesi 26-02-2020 Selanik’te

    Bu kutlu davada yalnız olmadığımı bilmek benim için en önemli moral ve destektir. Allah doğrularla beraberdir."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.