Ali Emin Latif güven tazeledi

    Ali Emin Latif güven tazeledi

    Türkiye'deki Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi (BTTDD) 27. Olağan Genel Kurulu, dün Merinos Atatürk Kongre Ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen ve açık oylama usulüyle yapılan seçimde, mevcut başkan Dr. Ali Emin Latif güven tazeledi.

    Dernek üyeleri ve protokolden yoğun katılımın sağlandığı genel kurula; Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti ve CHP Bursa Milletvekilleri, Avrupa Batı Trakya Türkleri Federasyonu Başkanı Cafer Alioğlu, BTTD Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet, IRCICA Genel Direktörü Prof. Dr. Halit Eren, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, siyasi parti temsilcileri ile dernek üyeleri hazır bulundu.

    LATİF: DAVAMIZ BATI TRAKYA…

    Batı Trakya davasının 3 kolundan biri olan Türkiye’de haklı mücadelelerine sahip çıkmaya devam edeceklerini belirten BTTDD Başkanı Ale Emin Latif, ‘‘Bizim hesabımız her zaman Batı Trakya insanının çıkarları, kazanımları oldu. Kimsenin kişisel çıkarını düşünmedik, ayrımcılık yapmadık. Memleketimize, Batı Trakya’ya sahip çıktık. 3 yılda çok yol katettik. Şimdi hâlihazırda elimizde olmayan sebeplerle henüz gerçekleştiremediğimiz sözlerimizi tutmak ve derneğimizi çok daha üst seviyelere taşımak gibi hedeflerimiz var” dedi.

    ÇAĞLAR’A ‘RUSYA’ TEŞEKKÜRÜ…

    Batı Trakya’nın bir aşk ve tutku olduğunu dile getiren Hakan Çavuşoğlu ise, şunları kaydetti: ‘‘Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin sadece Türkiye’den ibaret olmadığını, gönül coğrafyamızın çok daha geniş olduğunu bizlere gösterdi. Çağlar ve Şankaya aileleri de Türkiye’ye ve Bursa’ya büyük kazanımlar sağlandı. Bu kongreyi diğerlerinden ayıran Cavit Çağlar’ın aramızda bulunmasıdır. Kararan Rusya ilişkilerini aydınlığa kavuşturan isim Cavit Çağlar’dır, ona teşekkür ediyorum.”

    ‘‘ÇAĞLAR BAŞLATTI, DEVAMI GELDİ…”

    Ramazan ayında Batı Trakya’da düzenlenen organizasyonda soydaşlarla bir araya geldiğini anımsatan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, şu ifadeleri kullandı: ‘‘Oradaki lezzeti başka yerde bulamadım. İhtiyacımız birlik ve beraberlik. Batı Trakyalıların iş ve siyaset dünyasında önemli yerlere gelmesi sürecini Cavit Çağlar başlattı ve devamı da geldi. Dilerim ki sayıları artsın.”

    Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise, ‘‘Batı Trakya’da öğrenciler arasında kullanılan kelimelerin çoğu Yunanca, bunun önüne geçmemiz lazım. Kültürümüzde inancımız ve dilimiz gitti, dernekler bu süreçte sorumluluk almalı” dedi.

    Batı Trakya Türkleri’nin durumlarının eskisi gibi olmadığına dikkat çeken Halit Eren de, Türkiye’deki sorunların neredeyse tamamının çözüldüğünü ve Batı Trakya Türklerinin dünyada ve Türkiye’de çaldıkları her kapıdan girecek kadar başarılı olduklarını vurguladı.

    İbrahim Şerif ise, ortak paydanın islamiyet ve camiler olduğunu, bu payda da saf tutmanının gerekliliğine dikkati çekerek, ‘‘Bu bayrak inmez, bu ezan dinmez” diye konuştu.

    BTTD Derneği’nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

    ‘‘Ali Emin Latif, Ramadan Eminoğlu, Aziz Azizoğlu, Ahmet Serdar, Mustafa Köse Ahmet, Özkan Altınkol, Zekeriya Osman. Onur Kurulu; Cavit Çağlar, Hakan Çavuşoğlu, Halit Eren, Mustafa Dündar, Rıdvan Ali.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.