BTAYTD ve ÇOMÜ "Farkındalık Zamanı" konulu bir etkinlik düzenledi

    Previous Next

    BTAYTD ve ÇOMÜ "Farkındalık Zamanı" konulu bir etkinlik düzenledi

    Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından "Farkıdalık Zamanı" başlığı altında bir etkinlik düzenlendi.

    Kozlukebir Belediye Salonu ile Sirkeli Belediye Salonu'nda 15 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilen etkinliğe başta aileler olmak üzere, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

    “ÖĞRENMENİN BİRİNCİ GÜCÜ MERAK ETMEKTİR”

    Türkiye'den konuşmacı olarak katılan öğretmen Murat Bircan "Akran çatışması, özgüven, teknoloji bağımlılığı" başlıklı konu hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Bircan konuşmasında, “Özgüven her çocuğun anne kucağına alındığı andan itibaren başlayan bir süreçtir. İlk etapta tapılması gereken çocukla iletişim kurmaktır. Çocukla konuşmak, ona dokunmak gerekir. Öğrenmenin birinci gücü merak etmektir. Bu merak duygularıyla çocuğa ilgili cevabı vermektir. Bunlar anne babanın sorumluluk alanıdır” ifadelerine yer verdi.

    “ÖZGÜVEN OLDUĞUNDA ÇOCUKLARIMIZ İSTEDİKLERİ MERTEBEYE ULAŞABİLİRLER”

    Ailelerin bu konulara ilişkin yapması gerekenleri de anlatan Bircan sözlerine şöyle devam etti:

    “Özgüvenle ilgili ailelerin yapması gereken en önemli olan çocuğa sevgi ve ilgiyle yaklaşmaktır. Çocuğa her alanda çocuğa konuşma fırsatı kendi anlatma, duygu ve düşüncelerini ifade etme fırsatı verilmesi gerekir. Bunun yanında çocuğun kendini ifade etme fırsatları, spor, sosyal faaliyetleri yapma fırsatları sunmalıyız. Bunlar yapılmadığı takdirde çocuklar içine kapanız özgüveni olmayan kişiler olabiliyor. Dolayısıyla özgüven sayesinde toplumda faydalı bireyler olabilir. Özgüven olduğunda çocuklarımız istedikleri mertebeye ulaşabilirler.”

    “ÇOCUKLARIN KILAVUZU ANNE BABALAR OLMALIDIR

    Akran çatışmasıyla ilgili bilgiler veren Bircan konuşmasının devamında şu görüşlere yer verdi:

    “İkinci konu ise akran çatışmasıdır. Bu konu içinde psikolojik, sözel eylemleri taşır. Örneğin çocuğın istemediği yemeği yedirmek gibi. Yada anne babanın çocuk hakkında fikir ayrılıkları olması gibi. Çatışmalı durumları çocukların izlemesiyle gelişen durumlardır. Bu da çocuğun ruh sağlığını olumsuz etkilemektedir. Çatışmalı durumlarda çocukta öfke ve saldırganlığı doğurur. Sağlıklı bir insan bu çatışmalar içinde olmaz. Dolayısıyla buna benzer problemler sağduyuyla, hoşgörüyle, uygun yol ve yöntemlerle çözülebilir. Diğer bir konu teknoloji bağımlılığı konusudur. Bütün bu cihazları planlı ve programlı kullanmaktır. Bu süre günlün maksimum 45 dakikayı geçmemelidir. Bu kontrolü çocuklara bırakmamak gerekir. Çocukları bu konuda aileler olarak devamlı kontrol etmemiz gerekir. Çocukların kılavuzu anne babalar olmalıdır.”

    Aynı günün devamında öğretmen Murat Bircan, Sirkeli Belediye Salonu'nda geçerek, katılımcılara geniş kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Kozlukebir Belediye Meclis Üyesi Güner Keçeci İbrahim’in de eşlik ettiği etkinlikte öğretmen Bircan, katılımcılara çocukların eğitimi ve ailelerin dikkat etmesi gereken konular hakkında detaylı bilgiler verdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.