Levent Sadık Ahmet: “Yılda 2000 ton kiraza ihtiyacımız var”

    Previous Next

    Levent Sadık Ahmet: “Yılda 2000 ton kiraza ihtiyacımız var”

    YAKA Kiraz Paketleme Tesisi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Sadık Ahmet ve tesis yöneticileri kiraz üreticilerini bilgilendirmek üzere 17 Şubat 2020 Pazartesi akşamı bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

    Gümülcine’nin Yaka bölgesinde yer alan  Bulatöy'deki  bir işletmede düzenlenen toplantıya başta YAKA Kiraz Paketleme Tesisi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Sadık Ahmet olmak üzere, ziraat mühendisleri ve bölgedeki kiraz üreticileri katıldı.

     “Her zaman olduğu gibi şeffaf olmaya devam edeceğiz. Kurulduğumuzdan bu yana kiraz sektöründe bir isim yapmayı başardık. Bu hepimizin başarısıdır” diyerek sölerine başlayan YAKA İKE Kiraz Paketleme  ve Pazarlama Şirketi sahibi Levent Sadık Ahmet konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Bu bizim bölgemizin, Dedeağaç’ın ve Edessa bölgesinin de başarısıdır.

    HER YIL EN AZ 2 BİN TON KİRAZA İHTİYACIMIZ VAR!

    Önümüzdeki on yıl boyunca, her yıl en az 2 bin ton kiraza ihtiyacımız var. Tesisimiz burada. Büyümeyi planlıyoruz. Dış pazarları  çok sıkı takip  ediyoruz. Amacımız az dönümden en yüksek verimi almaktır.  Rodop ilindeki üretim ne yazık ki çok düşük seviyelerde. Bunun  bir çok sebebi var. Üreticilerimizin daha fazla gayret göstermeleri gerekmektedir. Ziraat mühendislerimizin direktifleri sayesinde verimi arttırabiliriz. Bir de devlet teşvikleri var ki bunlardan da mutlaka faydalanmak gerekir. İlk yapılacak iş verimi arttırmak olmalıdır. Bundan herkes karlı çıkar.”

    Son olarak YAKA Şirketi Ziraat mühendislerinden Tezcan Kervan katılımcılara, kiraz üretimi sırasında üreticilerin dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgiler verdi. İlk aşamada kirazların dikimi, budama, aşılama ve genel bakımı konularında bilgiler veren Kervan, üretcilerin kirazları teslim etme aşamasında sıkıntı yaşamamaları için, şirketin vermiş oldukları bilgiler doğrultusunda hareket etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.