Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’nden koronavirüs açıklaması

    Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’nden koronavirüs açıklaması

    Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, ülke genelinde etkili olan koronavirüsle mücadele kapsamında bir açıklama yayınladı.

    Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’nden yapılan açıklama şöyle:

    İçinde yaşadığımız dönemde dünyayı saran koronavirüs salgını nedeniyle her ülke önlem amaçlı bir çok uygulamayı gündemlerine almış bulunuyor.

    “Ülkemiz Yunanistan’da da vakaların artma temayülünde olması ve bu virüsle bağlı olarak ölüm vakalarının meydana gelmesi nedeniyle yeni önlemler açıklanmıştır.

    Bu çerçevede Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü olarak aşağıdaki önlem amaçlı açıklamayı halkımızla paylaşıyoruz.

    1.Müftülüğümüze bağlı İlköğretim Kur’an kursları, Orta Lise kız ve erkek Kur’an kursları, Yetişkin Bayan Kur’an kurslarımız okulların kapatılmasıyla birlikte kapatılmıştı. Yetkililerin açıklamaları doğrultusunda alınacak kararlara göre süreç devam edecektir.

    2.Bu dönemde yapılacak ve bir çok insanın bir araya gelmesine vesile olacak dini merasimlerin (sünnet, düğün, köy mevlitleri gibi) uygun bir zamana ertelenmesi uygun bir önlem olacaktır.

    3.Camilerimizde cemaatle namazlarını eda edilmesi durumunda dikkatli davranılması, ortak tesbihleri kullanmak yerine parmaklarımızla ya da şahsi tespihlerimiz de tespihatımızı eda etmeye çalışalım.

    4.Camilerimizde yaygın olan namaz sonrası musafahn / tokalaşma uygulamasına ara verelim. Tokalaşmadan belli bir mesafeden birbirimize gönül selamı verelim.

    5.Koronavirüsü hastalığına yakalanma da yüksek risk grubunda bulunanlar dinen mazeretli sayılacağından Cuma namazını yerine evlerinde öğle namazını kılabilirler.

    6.Kamu sağlığını korumakla yetkili otoritelerce karar alınması halinde hastalığın yayılmaması için karantina kapsamında tutulan bölgedeki kişilere Cuma namazı farz değildir. Bu kişilerin söz konusu çağrıyı veya sınırlamayı ihlal ederek cemaate katılması caiz değildir. Bu kişiler, Cuma namazı yerine evlerinde öğle namazını kılmalıdırlar.

    7.Bu salgından korunmak için öncelikle beden, kıyafet, yiyecek ve çevre temizliğine dikkat edelim. Bulunduğumuz ortamı sık sık havalandıralım. Öksürdüğünüz ya da hapşırdımızda mendil veya dirseğimizin iç kısmıyla ağzımızı kapatalım. Kalabalık ortamlardan uzak durmaya gayret edelim.

    8.Ellerimizi her zamankinden daha fazla sabunla ve ovalayarak yıkayalım. Kirli ellerimizle ağzımıza burnumuza ve gözümüze dokunmayalım.

    Peygamber Efendimiz (S.A.V) bir hadis-i şeriflerinde, “Allah indirdiği her hastalığın muhakkak şifasını da vermiştir” buyurmaktadır. Bizlere düşen ise hastalığa yakalanmamak için önlemler almak ve tedbiri elden bırakmamaktır.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.