Dr. İsmail Cambazov’u kaybettik!

    Dr. İsmail Cambazov’u kaybettik!

     

    Bulgaristan Türklerinin bilim insanlarından yazar, Şumnu Nüvvap mezunu, öğretim üyesi ve Sofya Yüksek İslam Enstitüsü’nün kurucularından Dr. İsmail Cambazov’u kaybettik.

    Adeta ayaklı bir kütüphane kadar bilgi yüklü olan Cambazov, bir çok kitaba ve makaleye imza atmış ve uluslararası toplantılarda sunumlarda bulunmuştur.

    Cambazov, 18.05.2019 tarihinde Yunanistan’ın Rodop ilinde yer alan Değirmendere – Darmeni köyünde Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın düzenlediği “Gönül Coğrafyası Kültür Buluşmaları” programına katılmıştı. Binlerce soydaşın katıldığı programda YTB Başkanı Abdullah Eren’in yanı sıra bir çok saygın şahsiyet de yer almıştı.

    Cambazov aynı zamanda Rodop Rüzgarı dergisinde yıllarca öyküleri yayınlanan Bulgaristan Türklerinin ilk Avukatlarından rahmetli Mustafa Bayramali’nin de dayısıydı.

    Cambazov’un "Bulgaristan'da Başmüftülük Tarihi", “Eşiğim ve Beşiğim”  v.d. kitapları bulunuyordu. Özellikle de “Eşiğim ve Beşiğim”  adlı kitap okunmaya değer. Kitabın her sayfasında Batı Trakya Türkleriyle olan kültürel ve yaşam benzerliğini görebilirsiniz.

    Dr. İsmail Cambazov’a Allah rahmet dilerken kederli ailesine vesevenlerine  başsağlığı diliyoruz.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.