Virüsten ölenler yıkanmadan defnedilecek!

    Virüsten ölenler yıkanmadan defnedilecek!

    İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, koronavirüs hastalığı nedeniyle defin işlemi sırasında ölenlerin yıkanmaması gerektiğini açıkladı.

    Cenaze namazının da yakınları tarafından çok büyük aralıklar oluşturularak kılınması gerektiğini kaydeden müftü Mete şu açıklamalarda bulundu:

    “Sevgili kardeşlerim. Her hususta sizinle beraber olmaya, açıklamalarda bulunmaya çalışıyorum. Salgınlarla mücadele ederken de beraberliğimizin çok büyük önemi vardır. Allah bu salgın hastalıktan kurtulmayı nasib etsin. Bu gibi durumlarda kendimizi hesaba çekmek ve hatalarımızı düzeltmek gerekir. İstenmeyen durumlar baş göstermeye başlamıştır. Bu yayılma özelliği olan virüs sebebiyle ölenlerin durumu nasıl olacaktır. Yıkanma, kefenlenme ve cenaze namazı. Diyanet işleri başkanlığının fetvası doğrultusunda şu yol takip edilecektir. Yayılma ve bulaşma riski olduğu için hastaneden ilaçlanmış torbalarla geldiği gibi hiç açılmadan ve yıkanmadan gömülecektir. Cenaze namazını yakınları çok büyük aralıklarla kılabilecektir. Dinen salgından ölenler şehit sayıldığı için bu muamele yerindedir. Allah bütün ölmüşlerimize rahmet eylesin. Geride kalanlar dikkati elden bırakmamalıdır. Evinizde kalınız. Temizliğe riayet ediniz. Hastalardan uzak durunuz. Allah’a emanet olunuz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.