Batı Trakyalı öğrenciler Yunanistan’a giriş yaptı

    Previous Next

    Batı Trakyalı öğrenciler Yunanistan’a giriş yaptı

    Türkiye’de eğitim gören 30 kişiden oluşan Batı Trakyalı öğrenciler Bahçeköy (Kipi) Yunanistan Türkiye Sınır Kapısı’ndan Yunanistan’a giriş yaptılar.

    İskeçe Türk Birliği Eğitim Koordinatörü Cemali Tahir’in öncülüğünde, İskeçe ve Gümülcine’den Edirne’de Trakya Üniversitesi’nde eğitim gören 30 kişilik bir grup öğrenci Kipi Sınır Kapısı’ndan Yunanistan’a giriş yaptı. İlk olarak sınıra Gümülcine’den öğrenciler geldi. Daha sonra ise İskeçe bölgesinden öğrencilerin gelmesi bekleniyor.

    Gelen öğrenciler gerekli sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra 14 gün boyunca Dedeağaç ve İskeçe’de otellerde karantina altına tutulacak. Öğrencilerden otel ücreti alınmayacak ve tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanacak.

    Öte yandan konuya ilişkin Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram öğrencilerin kalacakları yerlere ilişkin şu yazılı açıklamada bulundu:

    Türkiye'den gelen öğrenci kardeşlerimizin ilk iki grubu ülkemize giriş yaptı ve şu anda yerleştirilecekleri otel için yola çıkmış bulunuyorlar.

    -Grup Dedeağaç'ta bir otelde konaklayacak

    -Grup İskeçe'te bir otelde konaklayacak

    Giriş yapan bütün öğrenci kardeşlerimizin prosedürün ön gördüğü sağlık kontrolleri yapıldı.

    Süreç ile gerekli açıklamalar ileriki saatlerde yetkililer tarafından yapılacak.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.