Batı Trakyalı öğrenciler otellere yerleştirildi

    Previous Next

    Batı Trakyalı öğrenciler otellere yerleştirildi

    Doğu Makedonya Trakya (DMT) Eyalet Başkanı HristosMetios 27 Mart Cuma günü Türkiye’den gelen Batı Trakyalı öğrencileri İskeçe’de kaldıkları otelde ziyaret etti.

    Öğrencilerle yakından ilgilenen Eyalet Başkanı Hristos Metios, otelde konaklayan öğrencilerin tüm ihtiyaçların karşılanmasıyla ilgili olarak otel yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Ziyaret sonunda başkan Metios, tüm öğrencilere şahsına ait telefonunu vererek, kendisiyle karantina boyunca tüm öğrencilerle görüşmeye hazır olduğunu belirtti.

    Diğer yandan öğrencilerin durumuna ilişkin DMT Başkan Yardımcısı Ahmet İbram da sosyal medya hesabından, “Bugün (27 Mart 2020) öğle saatlerinde Türkiye’de eğitim gören 90 Batı Trakyalı öğrencimiz, Türkiye’yi Yunanistan’a bağlayan Kipi (Bahçeköy) Gümrük Kapısı’ndan Yunanistan’a giriş yaptılar.
    Koronavirüse karşı önlemler kapsamında Sivil Koruma Bakanlığının ve Kamu Sağlığı Milli Kuruluşunun(ΕΟΔΥ) talimatları çerçevesinde öğrencilerimiz gruplar halinde Dedeağaç ve İskeçe’deki otellere yerleştirildi.
    Öğrencilerimize bu süreç içerisinde başta Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios olmak üzere, Evros İlinden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Dimitris Petroviç, Sağlıktan Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Kostas Venetidis, Meclis üyesi Tarkan Multaza ve yetkili devlet hizmetleri yakından ilgilendi.
    Öğrencilerimize kaldıkları otellerde konaklamaları sırasında Kamu Sağlığı Milli Kuruluşu (ΕΟΔΥ) tarafından öngörülen testler yapılacaktır .
    Buradan öğrencilerimizin ailelerine seslenmek istiyorum; Hepiniz rahat olunuz, bizler Eyalet olarak öğrencilerimiz için ne gerekiyorsa yapıyor ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.
    ” açıklamalarında bulundu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.