Hardalias İskeçe’de: “Virüsü yenmenin tek yolu evde kalmak”

    Hardalias İskeçe’de: “Virüsü yenmenin tek yolu evde kalmak”

    Sivil Savunma ve Kriz Yönetimi Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias özel bir helikopterle İskeçe’ye gelerek Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin ile bir görüşme gerçekleştirdi.

    İskeçe’de Dolaphan köyünden yer alan Muftafçova Belediye Binası’nda gerçekleşen görüşme sonunda bakan Yardımcısı Hardalias, “Devlet, yerel yönetim ve sağlık hizmetleri ile birlikte hazırdır ve ihtiyaç duyulan çözümleri sunacaktır. Bu kabusa cevap birdir; Evde kalmak. Herkese tavsiye etmemiz gereken şey, önümüzdeki birkaç hafta boyunca yaşam biçimine sadık kalmak ve evde kalmaktır. Virüsü yenmenin tek yolu evde kalmaktır. Yerel yönetim, hastane, sağlık ve hemşirelik personeli ile işbirliği içindeyiz. Devletimiz ihtiyaç duyulduğunda, çözüm sağlamaya hazırdır” açıklamalarında bulundu.

    TESTLER YAPILDI SONUÇLAR YARIN AÇIKLANACAK

    Türkiye'den dönen öğrencilerin İskeçe ve Dedeağaç’taki karantina durumlarıyla ile ilgili olarak Hardalis, “Yunanistan'ın her yerinde yaptığımızdan başka bir şey yapmıyoruz. Üç gün önce, İstanbul’dan Atina'ya geri getirdiğimiz çocukların hepsi Atina otellerinde karantinaya alındı. Şu anda Atina'dan helikopterle gelen sağlık ekipleri, gerekli testleri yapılacak, yarın test sonuçları çıkacak ve olumlu olanlar otelde kalacak, herhangi olumsuz onlarla otel veya evlerine dönmek isterseler yine otelde de kalma seçeneği sunuyoruz. Ancak Şahin köyünden olanlar köy karantinada olduğu için otellerde kalmaya devam edecekler” görüşlerine yer vedi.

    Görüşmede Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek ve diğer yöneticiler hazır bulundu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.