Milletvekili Zeybek Hardalias’ın ziyaretini değerlendirdi

    Milletvekili Zeybek Hardalias’ın ziyaretini değerlendirdi

    İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Sivil Savunma ve Kriz Yönetimi Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias’ın Mustafçova Belediyesi ziyaretiyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yayımladı.

    Milletvekili Hüseyin Zeybek tarafından yapılan açıklama şöyle:

    “Bu gün (29 Mart 2020) Mustafçova Belediyesini Sivil Savunmadan sorumlu Bakan Sayın Hardalyaz ziyaret etti.

    İlk olarak vurgulamak istediğim konu bakanlığın verdiği önerilere uymayıp, küçük bir toplantı salonuna öngörülen sosyal mesafe korunmadan gereğinden fazla kişinin alınması ,çoğu kişinin önerilen tedbirlere uymaması fakat bütün bu önlemlere halkın uymasını beklemek örnek bir davranış teşkil etmemiştir.

    Dün gece de belirttiğim gibi, şahsıma sözkonusu ziyaret ile ilgili herhangi bir davetiye ulaşmamıştı, ancak toplantıya bir kaç saat kala sosyal medya aracılığı ile Belediye Başkan Yardımcısı tarafından gayri resmi bir davetiye gönderildi. Mustafçova Belediyesinde gerçekleşen toplantıya köylülerimin ve tüm Balkan kolu halkının menfaatleri ve alınan yanlış kararların vurgulanması için bu toplantıda bulunmayı doğru buldum .

    Söz alarak şu noktalara değindim: Mustafçova Belediyesinde toplam şüpheli vaka sayısı 7 olup bunlardan 3 vaka ve bir ölüm Şahinde gerçekleşmiştir . İskeçe ilinde toplam 12 vaka, 3 ölüm,16 tane şüpheli vaka görülmüştür. Bu durumda covid 19 virüsünün an itibariyle Şahin köyü için büyük tehlike arz etmediğini ve virüsü köye yurt dışındaki emekçilerin ve öğrencilerin getirdiği tezini çürütmektedir. Böylece virüsun köyümüze başka yollardan bulaştığını muhtemeldir.

    Bu verilere göre Şahin köyü ile ilgili karantina kararı alınırken, vaka sayısı mı yoksa sağlık birimlerinin önerisi mi hangi kriterlerin göz önünde bulundurulduğunu dile getirdim. Verilen cevap ta kararın epidemik kriterlere yani vaka sayısına göre verildiğiydi sonuç olarak acele alınan bir karar olduğu açıkça ortadadır.

    Acıklığa kavuşturmamız gereken bir diğer konu da Türkiye’den gelen öğrencilerimize hangi prosedürün uygulanacağı idi. Verilen bilgiye göre Otellerde misafir edilen Öğrencilerimizden bü gün itibariyle kan örneklerinin alındığı ve tahlil sonuçlarının 1-2 gün içerisinde taraflarına bildirileceği bu durumda negatif olanların evlerine dönebilecek olmalarıydı. Şahin köyünde ikamet eden öğrenciler ise tahlil sonuçları negatif olsa bile 14 gün sonra köye dönebilecekler bu sürede Otellerde misafir edilmeye devam edeceklerdir.

    Bir diğer önemli konu da medyanın köy sakinlerine karşı sergilediği rencide edici tutumdu. Gerek devlet kanalı muhabirinin bir köylümüze karşı takındığı gayri ciddi davranışları, gerek bir diğer muhabirin de ajan gibi drone ile köy halkının mahremiyetini hiçe sayarak gözetmesinin yasal bir dayanağı olup olmadığını sorguladık. Bu tür hareketlerin yasal olmadığını ve tekrarlanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını ifade ettiler.

    Son olarak alınan iyi haber ise, Şahin Sağlık Ocağında da covid 19 virüs testlerinin yapılabilecek olması ve 24 saat Sağlık Ocağında ambulans bulundurulacak olmasıydı.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.