Levent Sadık Ahmet: “Sertifikasız ürün ve üretim Covid-19 öncesinde kaldı”

    Levent Sadık Ahmet: “Sertifikasız ürün ve üretim Covid-19 öncesinde kaldı”

    Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Avrupa İş Konseyleri Başkanları Koordinasyon toplantısı 3 Nisan Cuma günü video konferans aracılığıyla düzenlendi.

    Toplantıda DEİK Türkiye-Yunanistan İş Konseyi Başkanı Levent Sadık Ahmet, Covid-19 salgının ardından, bir çok sektörlerde ticaret şeklinin değişeceğini, önümüzdeki dönemde gıda, sağlık ve tarımsal ürünlerin ön plana çıkacağını dile getirdi. Ayrıca Sadık Ahmet toplantıda, “Sertifikasız ürün ve üretim Covid-19 öncesinde kaldı. Bu krizden daha güçlü çıkmamız gerekir. Zamanın; güç birliği, fikir birliği ve yardımlaşma zamanı olduğuna inanmaktayım” görüşlerine yer verdi.

    Toplantıda DEİK Başkanı Nail OLPAK ve 33 İş Konseyi Başkanı Covid-19`un ekonomiye etkilerini ele aldı. Toplantı gündeminde İş Konseyi Başkanlarının sorumlu olduğu ülkeler hakkında verdikleri brifinglerde, karşılaşılan sorunlar, önlemler ve çözüm önerileri de ele alındı.

    Toplantıya ilişkin DEİK Türkiye-Yunanistan İş Konseyi Başkanı Levent Sadık Ahmet tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

    “DEİK, teknolojinin vermiş olduğu imkanlar ile sürekli sektörel, bölgesel konsey toplantılarını yapmakta ve iş dünyasına çözüm aramaya gayret göstermektedir. Yunanistan İş Konseyi Başkanı Sayın Levent SADIK AHMET, Yunanistan’ın almış olduğu önlemleri, lojistik sorunlarını, ithalat ve ihracata etkilerini aktarmıştır.

    LEVENT SADIK AHMET: “VİRÜS SONRASI TİCARET ŞEKLİ DEĞİŞECEK’’

    Bazı sektörler ciddi yara alacak. Endüstride 4.0 modeli artık kaçınılmaz olacak. Gıda, sağlık ve tarımsal ürünler ön planda olacak. Gıda güvenliği, iyi tarım uygulamaları ve bio teknolojik tarım hızla büyüyecek olan sektörler olacak. “Green Line’’ uygulaması ile lojistik hız kazanıp daha az temas ile varış noktalarına ulaşacak.

    TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞTİ!!

    Paketli olmayan, üretim yeri ve şekli belli olmayan gıdalar, izlenebilirlik (traceability) kodu olmayan hiçbir gıda güvenli olmayacağı gibi pazarda da yeri olmayacak.

    Sertifikasız ürün ve üretim Covid-19 öncesinde kaldı. Dünya borsalarının %35-40’ında, emtiaların %50 civarında, havayollarının %90’ının uçuşlarını yapamadığı bir ticari ortamda dikkatli ve sakin kalmak önemlidir. Bu krizden daha güçlü çıkmamız gerekir. Zamanın; güç birliği, fikir birliği ve yardımlaşma zamanı olduğuna inanmaktayım. Yunanistan İş Konseyi olarak, her zaman “kazan-kazan” hedefi ile hareket etmekteyiz. DEİK ve İş Konseyi olarak, Yunanistan’da yerleşik firmalara ve işbirliği yaptığımız Sivil Toplum Kuruluşlarının tüm önerilere açık olduğumuzu ifade etmek isterim.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.