Fahrettin Altun’un tweeti Yunan basınında!

    Fahrettin Altun’un tweeti Yunan basınında!

     

    T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Ayasofya’yala ilgili attığı, “Onu özledik, ancak sabredin. Hep birlikte başaracağız” mesajı Yunan basınında da yankı buldu.

    dikailogitika.gr internet gazetesi de Siarkos Makis imzasıyla, Fahrettin Altun’un mesajını sayfalarına taşıdı.

    Haberin Türkçesi ise şöyle:

    Ayasofya Cami mi?

    Erdoğan’ın danışmanının tweeti ve Türk basının coşkusu

    Başkan Erdoğan’ın İletişim Müdürü Fahrettin Altun’un Ayasofya ile ilgili attığı bir mesaj bugünkü Türk basını tarafından “Ayasofya cami olarak ibadete açılacak” şeklinde algılandı.

    Fahrettin Altun, twitter hesabında Ayasofya’nın bir fotoğrafını yayınlamış – 1935’te camiden müzeye dönüştürülmüştü – ve şunları paylaşmıştı: “Onu özledik, ancak sabredin. Hep birlikte başaracağız”

    Yukarıdaki paylaşım bugünkü Türk basınında yer almakta; Ayasofya’nın tarihinden bahsedilmekte ve Türk halkının bir an önce Ayasofya’nın yeniden camiye dönüştürülmesini sabırsızlıkla beklediği yazılmaktadır.

    Hatta bazıları da, İstanbul’un fetih tarihi olan 29 Mayıs’ta Ayasofya’nın yeniden camiye dönüştürüleceği ve Müslümanların ibadetine açılacağı spekülasyonlarını yapmaktadır.

    Türk basınına göre, Fahrettin Altun’un mesajı büyük bir coşku yaratmış durumda. Mesajı görenler ise camilerin ve Ayasofya’nın ne zaman ibadete açılacağını sormaktadırlar.

    Bu konuda Hürriyet gazetesi de Ayasofya’nın kuruluşundan günümüze kadar olan tarihini içeren uzun bir makale yayınladı.

    Bilindiği gibi Türkiye’deki camiler Salgın başlangıcında kapatılmıştı. Bu karar fanatik Müslümanlar arasında itirazlara yol açmıştı.

    Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi Türk yöneticilerin ve özellikle de Başkan Tayyip Erdoğan’ın sık sık gündemlerinde yer almıştı. 24 Mart 2019’daki İstanbul yerel seçimlerinde, Türk Başkan Ayasofya’nın ibadete açılacağını ki bunun Türk Milleti ile Müslüman dünyanın bir beklentisi olduğunu belirtmişti. Geçen yıldan bu yana da Ayasofya’nın bir bölümü Müslümanlar tarafından ibadet için kullanılmaktadır.

    Ayasofya Müzesi, Türkiye’de önemli bir turistik yapı olarak bilinmektedir. Türkiye’nin Kültür ve Turizm bakanlığı verilerine göre 2019 yılında müzeyi 3,72 milyon kişi ziyaret etmiştir.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.