Levent Sadık Ahmet Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüştü

    Levent Sadık Ahmet Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüştü

    Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yunanistan İş Konseyi Başkanı Levent Sadık Ahmet'in panelist olarak katıldığı tele konferans programına konuk olarak Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı.

    Bu ve benzeri faaliyetleri her zaman desteklerini belirten Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki ticari hacmin artacağına inandığını ifade etti. Aynı şekilde Sadık Ahmet de, iki dost ülke olan Türkiye ve Yunanistan’ın ticari hacminin geliştirilmesi için Yunanistan’daki kurum ve kuruluşlar ile iyi ilişkiler kurma gayretlerinde bulunduklarını dile getirdi.

    Görüşmeye ilişkin yapılan açıklama şöyle:

    "14 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleşen DEİK Talks programının konuğu, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu idi.

    DEİK Yunanistan İş Konseyi Başkanı Sayın Levent SADIK AHMET’in panelist olarak katıldığı, 2 saat 30 dakika aktif ve verimli devam eden programı, tüm dünyadan binlerce DEİK üyesi canlı olarak izledi.

    COVID-19’un dünya siyasetine ve ekonomilerine olan etkileri ve bundan sonra yaşanabilecek etkiler için görüş alışverişi yapıldı.

    Levent SADIK AHMET, İki dost ülke olan Türkiye ve Yunanistan’ın ticari hacminin geliştirilmesi için Yunanistan’daki kurum ve kuruluşlar ile iyi ilişkiler kurma gayretlerinde bulunduklarını ifade etmiştir.

    "DEİK Yunanistan İş Konseyi Başkanı Sayın Levent SADIK AHMET’", DEİK ailesinin canlı yayın konuğu olup, iş dünyasını bilgilendiren Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür etmiştir.

    Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, bu gibi olumlu faaliyetleri sonuna dek desteklediklerini ve avantajlarına vurgu yapmış olup, ertelenmiş olan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) toplantısının önümüzdeki süreçte Yunanistan ile biran önce yapılmasını belirtmiş ve sonrasında iki ülke arasındaki ticari hacmin artacağına inandığını söylemiştir.

    Çalışmalarımızın devamını dileyen Sayın Bakan, her zaman iş dünyasının önünü açmak için bakanlık olarak her tür desteği verme konusunda hazır olduklarını belirterek konuşmalarını sonlandırmışlardır."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.