Milletvekili İlhan Ahmet Trakya’nın Yunanistan’a katılım törenine katıldı

    Previous Next

    Milletvekili İlhan Ahmet Trakya’nın Yunanistan’a katılım törenine katıldı

    Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Trakya’nın Yunanistan’a katılımının 100. Yılı sebebiyle düzenlenen törene katıldı.

    Konuyla ilgili olarak İlhan Ahmet’in yaptığı açıklama şöyle:

    “Trakya’nın Yunanistan’a katılımının 100. Yılı sebebiyle düzenlenen törene katıldım. Bu vesileyle tarihe düşülen bir not olarak, 1920’de dönemin Dışişleri Bakanı Vamvakas tarafından Başbakan Venizelos’a çekilen telgraftan bir bölümü paylaşmak isterim. Vamvakas telgrafında, Trakya’nın Yunanistan’a katılımı sürecinde Azınlığın duruşundan duydukları memnuniyeti dile getirilerek, Başbakan Venizelos’a ‘seçimlerde Trakya’nın desteği bizim ile olacak’ mesajını da ayrıca vurgulamıştır.

    Bu geçmiş 100 yıl içinde Batı Trakya’daki Azınlığın, ülkeleri Yunanistan’ın egemenlik ve bağımsızlığının korunmasına sağladığı katkı unutulmamalıdır. Azınlığımız, Trakya’nın geleceğiyle ilgili 1920 yılında oy birliğiyle aldığı karar ile bölge halkının Bulgar zulmünden ve Fransız işgalinden kurtulması yönünde irade göstermiştir. Bu sebeple, Trakya’nın Yunan idaresine katılım kararı dönemin kendine özel koşulları içinde değerlendirilmeli, toplumun faydasının ön planda tutulduğu göz ardı edilmemelidir. Keza pek çok Azınlık insanımız, I. ve II. Dünya Savaşlarında vatan savunmasında yer almış, Arnavutluk cephesinde de olduğu gibi ön saflarda çatışarak şehit düşmüştür. Azınlığımız her dönem barış, güvenlik ve istikrar yanlısı olmuş, bilindiği gibi iç savaş döneminde de isyancılara destek vermemiş, meşru idarenin devamlılığını savunmuştur.

    Bu tarihi bilgiler ışığında Azınlığımızın yadsınamaz katkıları ve sağduyulu duruşu ortada iken, bazı çevreler tarafından ülkemiz için bir ‘tehdit’ ve ‘tehlike’ unsuru olarak gösterilmeye çalışılması ve hatta niyetinin sorgulanması, tarihi gerçeklerle örtüşmediği gibi tamamen provakatif menşeilidir.

    Yunanistan ve tüm kamuoyu, tıpkı tarihte olduğu gibi Azınlığın rolünü takdir etmeli, gerçeklerin hakkını teslim etmelidir. Ülkesine karşı samimi duruşunu her bakımdan ispat etmiş olan Azınlığımıza karşı Yunanistan’a düşen ise kadirşinaslık göstererek meşru hakların iadesi için ivedilikle harekete geçmektir.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.