Yunanistan’da 6 Haziran’da, Türkiye’de 26 Haziran’da sona erecek

    Yunanistan’da 6 Haziran’da, Türkiye’de 26 Haziran’da sona erecek

     

    Slovenya’nın Deniz Bilimleri ve Taşımacılık Üniversitesinden araştırmacılar, SIR (Susceptible Infected Removed), modelini kullanarak salgının ülkelerin durumlarına göre ne zaman sona erebileceğini açıkladılar. Araştırmacılar, “Hassas gruplar, hastalananlar, iyileşenler ve ölümler” üzerinden COVİD-19 Salgınının 43 ülkede ve dünya nüfusu üzerinde izleyeceği seyri bulmaya çalıştılar.

    Üniversite ellerindeki verileri tıbbi ve ticari amaçla değil, sadece eğitim ve akademik çalışmalar için paylaştıklarını belirtti.

    Araştırmada ülkelerin 19 Mayıs tarihine kadar olan verileri baz alındı.

    Araştırmaya göre, Yunanistan hastalığı bulaştırmada R00.27 rakamında yer almaktadır. Avustralya (03), Güney Kore (0.13), Yeni Zellanda (0.17), Avusturya (0.21) ve Norveç’in (0.25) ardından en iyi altıncı ülke konumunda bulunmaktadır. Yunanistan AB ülkeleri içerisinde de Avusturya’dan sonra ikinci sırada yer almaktadır. Türkiye’deki bu rakam ise dünya (0,73) ve AB ortalamasının (0,45) altında olup 0,41 olduğu belirlenmiştir.

    Son günlerde ise en büyük sorun Latin Amerika, Hindistan, Endonezya yaşanmaktadır ki bulaş sayısı 1’in üzerindedir. Yine bu rakam İzlanda, Rusya ve Ukrayna gibi ülkelerde de yüksek oranlarda seyretmektedir.

    Dünyadaki bulaş sayısı (R0) 0,73, AB içindeki ortalama 0,45 ki Slovenya, Polonya ve Romanya’da yüksek oranlar gözlenmektedir.

    Salgının AB’de, Ağustos başlarında sona ereceği, Polonya ve İsveç gibi ülkelerde Eylül ayı başlarına sarkabileceği belirtilmektedir.

    Araştırmaya göre, dünyada salgın Ağustos ayının sonlarına doğru sona erecek. Brezilya’da Eylül ayının ilk on gününde, Endonezya’da Kasım başlarında ve Arjantin’de Aralık başlarında sona erecek.

    Salgın, Yunanistan’da 6 Haziran’da sona erecek ki bu tarihe kadar 255 kişiye bulaşabileceği belirtilmektedir. Yine bu araştırmaya göre küresel salgın Türkiye’de 26 Haziran 2020 tarihinde sona erecek.

    Son olarak salgın sona erinceye kadar dünyada 1.958.990 insana bulaşmış olacak. Bu oran Hindistan’da 607.430 kişi, Rusya’da 475.113 kişi, ABD’de 417.805 kişi ve AB’de 206.468 kişi olarak seyredebilecek.

    zougla.gr

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.