AGİT ilk defa "Online" olarak toplandı

    AGİT ilk defa "Online" olarak toplandı

    Batı Trakya Türk Azınlığının Ayrımcılık ve Hoşgörüsüzlük Alanında Yaşadığı Sorunlar ve Çözüm Önerileri AGİT Tamamlayıcı İnsani Boyut Toplantısında Dile Getirildi

    25-26 Mayıs 2020 tarihlerinde, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) ilk kez internet ortamında “online” olarak düzenlediği Tamamlayıcı İnsani Boyut Toplantısında “Ayrımcılık ve Hoşgörüsüzlük ile Mücadele” konusu masaya yatırıldı. Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği adına toplantıya Meltem Giritli, Onur Mustafa Ahmet ve Pervin Hayrullah katıldılar ve bu konularda Batı Trakya Türk Azınlığının son dönemde yaşadığı sorunları dile getirip Yunan devletine çözüm önerileri sundular.

    Toplantının ilk günü, ilk oturumda Onur Mustafa Ahmet söz alarak, Ezan ve Ramazan davulu konusunda son dönemde yaşanan sorunları, Azınlığa karşı uygulanan ayrımcılık uygulamalarını, halkın tepkisine rağmen tayin edilmeye çalışılan imamlar meselesini ve son dönemde tahrip edilen Yanıköy'deki çeşme konusunu dile getirdi. BTAYTD adına konuşan Onur Mustafa Ahmet'e Yunan Delegasyonu bunların yaşanmadığını belirterek cevap verdi.

    Toplantının ikinci günü, ikinci oturumda, BTAYTD adına söz alan Pervin Hayrullah Türk Azınlığının etnik kimlik ve nefret söylemi konusunda yaşadığı sıkıntıları örnekleriyle aktardı. Yunan Delegasyonu Hayrullah'ın konuşmasından sonra yanıt hakkını kullandı. Toplantının 3. Oturumunda da farklı ülkelerden konuşmacılar söz alarak kendi meselelerini dile getirme imkanı buldurlar ve bu oturumun da sonrasında toplantının genel raporu okunarak toplantıya son verildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.