ABD ve Yunan uçakları K. Makedonya hava sahasında uçtu

    ABD ve Yunan uçakları K. Makedonya hava sahasında uçtu

    ABD ve Yunanistan uçakları, bugün Kuzey Makedonya semalarında uçuş yaptı. Kuzey Makedonya’nın NATO üyeliğini tebrik etmek amacıyla yapılan uçuş sonrası Savunma Bakanı Radmila Şekerinska açıklamalarda bulundu.

    Salgın nedeniyle NATO üyeliği için geniş katılımlı bir kutlama yapamadıklarını belirten Şekerinska, “Bugün ordumuzun NATO müttefikleri ve ABD ordusuyla koordineli yaptıkları bu uçuş, üyeliğimizin sadece siyasi değil, askeri bir bütünleşme olduğunu da gösteriyor” dedi.

    Bu jestten dolayı ABD’ye teşekkürlerini sunan Şekerinska, orduda yapılan reformlarla NATO üyeliğini hak ettiklerini gösterdiklerini belirtti.

    ABD’nin Üsküp Büyükelçisi Kate Marie Byrnes, uçuşun ülkesinin Kuzey Makedonya’ya verdiği daimi desteğin bir kanıtı olduğunu vurguladı. Byrnes, bundan sonraki süreçte işbirliğinin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

    ABD ordusuna ait iki uçağa, Yunanistan’ın dört F-16 uçağı da eşlik etti.

    Ordusunda savaş uçağı bulunmayan Kuzey Makedonya, hava sahasının güvenliğini yapılan ikili anlaşmayla Yunanistan’a devretmişti.

     Yunanistan’ın eski Başbakanı Aleksis Çipras, geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklamada Kuzey Makedonya’yla varılan isim anlaşması ve diğer stratejik anlaşmaların önemine değinmişti.

    Çipras, “Bölgenin istikrarını tehdit eden oyunlar oynadığımızı söylüyorlar ama biz bölgede çok iyi bir müttefik edindik. Resmi olarak komşumuzun hava sahasının güvenliğini devralıyoruz. Bunu bizim uçaklarımız yapacak Türk uçakları değil” ifadelerini kullanmıştı.

    yenibalkan.com

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.