Dolu yağdı tütün fideleri ve kirazlarda büyük zarar… Yağışlar yarın da devam edecek sel riski var…

    Previous Next

    Dolu yağdı tütün fideleri ve kirazlarda büyük zarar… Yağışlar yarın da devam edecek sel riski var…

    Rodop ilinin YAKA bölgesinde yer alan Sendelli, Eşekçili, Ayazma, Yuvacılı ve civar köylerde 31 Mayıs Pazar günü yağmurla birlikte dolu yağdı.

    Edinilen bilgilere göre öğle saatlerinde başlayan yağmur ve beraberinde yağan dolu, başta kiraz ağaçları ve tütün fideleri olmak üzere, ekili alanlarda büyük zarara neden oldu. Dolu sonrası zarar gören üreticilerin Yassıköy Belediyesi’ne giderek ilgili kurumlar aracılığıyla Tarım Tazminatları Kurumu’na (ELGA) zarar beyanında bulunabilecek.

    Hatırlanacağı üzere 26 Mayıs’ta benzer kötü hava koşulları nedeniyle Yassıköy merkezli bazı köylere dolu yağmıştı. Bunun üzerine Yasıköy Belediye Başkanı Önder Mümin ELGA yetkilileriyle yaptığı görüşme sonrası, ELGA’ya bağlı ziraatmühendisleri bölgede incelemeler bulunmuştu.

    Öte yandan vatandaşlar yaz günlerinin gelmesini sabırsızlıkla beklemeye devam ederken, hava tahmin raporu uzmanlarına göre yarından itibaren yeniden yağışların bölgede etkili olacağı bazı bölgelerde de sel riskinin olduğu belirtildi.

    Bölge halkının yakından tanıdığı ve özellikle bölgedeki hava koşulları üzerine tahminlerde bulunan  Müjdat Eminoğlu isimli vatandaş, önümüzdeki günlerdeki hava koşullarınan ilişkin sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu: “Kuvvetli yağış geliyor! Pazartesi günü görülecek çok şiddetli yağmur sel riski doğurabilir. Özellikle saat 11 ile öğleden sonra 3 arasına dikkat! Ayrıca bu gece sabaha karşı saat 03.00 gibide bölgesel gök gürültüsü ve yağış olasılığı var. Son olarak yarında bazı yerler için dolu yağması yüksek tekrar hatırlatalım yağmurlar bölgeden perşembe günü ayrılmış olacak. Ancak 11 Haziran’da tekrar gelecek neticeye göre perşembe yağışlar Bölgeyi terketmesinin ardından 10 gün yağış görülmeyecek.”

    Fotoğraf: Καιρικά Νέα Θράκης

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.