Başbakan Miçotakis: “Eşit kanun- eşit vatandaşlık” ilkeleri 30 yıldan bu yana uygulanmaktadır!”

    Başbakan Miçotakis: “Eşit kanun- eşit vatandaşlık” ilkeleri 30 yıldan bu yana uygulanmaktadır!”

     

    Başbakan Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Sayın Sakellaropulu ile görüştü.

    «Ülke, istikrar, güven ve her zaman yaptığı gibi, uluslararası hukuka bağlı kalarak bütün zorluklara karşı gelecektir.” Diyerek sözlerine başlayan Miçotakis, “Hiç şüphem yok ki bu gerilimde de (Türkiye ile ilgili) ki bunu Yunanistan arzu etmemekte, beslememekte ve AB’nin tam desteğini alacağız. Gerginliğε biz neden değiliz. Bu durumdaki bir gerginlik otomatik olarak kontrol altına alınamaz ve Türkiye ile ilişkilerimizin iyileşmesine yol açamaz.” Görüşlerini ifade etti.

    Cumhurbaşkanı Bayan Sakellaropulu ise, yaptığı kısa konuşmada, “Yunanistan’ın istikrarlı duruşunun ötesinde, olumlu olan ise diğer ülke başkanlarıyla görüşmelerim oldu. Biraz önce Portekiz Başkanı ile görüştüm ve sabit olan desteklerini ifade ettiler. Evros bölgesindeki durum ile Türkiye ile Libya arasında yapılan anlaşmayı anladıklarını belirttiler ki böylece daha fazla müttefikimiz olduğunu görmekteyiz.” Görüşlerini aktardı.

    Miçotakis, ayrıca konuşmasının başında Cumhurbaşkanı Bayan Sakellaropulu’nun kısa bir süre önce Trakya ziyaretinden döndüğünü belirtti ve “İzlenimleriniz beni çok ilgilendiriyor. Çünkü Trakya, var olmayan bazı iddiaları hala duymamıza rağmen, “eşit kanun- eşit vatandaşlık” ilkelerine örnek teşkil etmektedir ki bu politikalar 30 yıldan bu yana uygulanmaktadır ve daha fazla da güçlendirilmeleri gerekmektedir.” Dedi.

    Fotoğraf: www.cnn.gr

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.