ABTTF Başkanlık Kurulu toplandı

    ABTTF Başkanlık Kurulu toplandı

    Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) 20. Dönem Başkanlık Kurulu, 11. olağan toplantısını 21 Haziran 2020 Cumartesi günü gerçekleştirdi.

    Tüm dünyayı olduğu gibi Almanya’yı da etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uzun bir aranın ardından Federasyon’un genel merkezinde yapılan toplantıda, ABTTF’nin yılın ilk yarısındaki çalışma ve faaliyetleri değerlendirildi, 2020 yılının sonuna kadar gerçekleştirilmesi öngörülen uluslararası girişimler ele alındı. Uluslararası girişimler kapsamında ABTTF, asil üyesi olduğu Avrupa Milletleri Federal Birliği’nin (FUEN) 15-18 Ekim 2020 tarihlerinde İtalya’daki Sloven azınlığının ev sahipliğinde Gorizia/Gorica kentinde düzenlenecek 65. yıllık kongresine katılacak.

    Batı Trakya Türk toplumu ile ilgili güncel gelişmeler değerlendirildi

    Koronavirüs salgını süresince Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türk toplumunun zor günler yaşadığının vurgulandığı toplantıda, medyada ve siyasette Batı Trakya Türk toplumunu hedef alan ayrıştırıcı dil nedeniyle Batı Trakya Türklerinin günah keçisi haline getirilmeye çalışıldığı, salgın ile ilgisinin olmamasına rağmen Batı Trakya’da ezan sesinin kısılması, geleneksel ramazan davulunun yasaklanması gibi keyfi uygulamaların yaşandığına dikkat çekildi.

    ABTTF Başkanlık Kurulu, son günlerde salgından oldukça etkilenen İskeçe ili ve bilhassa Şahin köyünde yaşayan Batı Trakya Türklerinin her daim yanında olduğu ifade ederek, salgın nedeniyle vefat eden Batı Trakya Türklerine Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diledi.

    Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’ın 25-26 Şubat 2020, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu’nun da 28-30 Mayıs 2020 tarihlerinde Batı Trakya’ya gerçekleştirdiği ziyaretlerin değerlendirildiği toplantıda, gerek başbakan gerekse de cumhurbaşkanın ziyaretleri süresince Batı Trakya Türk toplumunun dernekleri ve temsilcileri ile görüşmediği, Rodop’ta çoğunluğu, İskeçe’de ise neredeyse nüfusun yarısını oluşturan Batı Trakya Türklerinin Yunan devleti tarafından yine görmezden gelindiği kaydedildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.