15 Temmuz Şehitleri, Sofya’daki Banyabaşı Camiinde Anıldı

    15 Temmuz Şehitleri, Sofya’daki Banyabaşı Camiinde Anıldı

    Türkiye'de binlerce kişinin yaralanması ve yüzlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan kanlı darbe girişiminin dördüncü yılı münasebetiyle şehitlerin anısına Sofya’da program düzenlendi.

    Trajik olayların yıldönümü münasebetiyle düzenlenen anma programı, 9 Temmuz 2020 Perşembe günü başkentte bulunan Banyabaşı Camii'nde yapıldı.

    Programa katılan resmi konuklar arasında Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Dr. Mustafa Hacı, Yüksek İslam Şura Başkanı Vedat Ahmet, Başmüftü Yardımcıları Ahmet Hasanov, Birali Birali ve Murat Pingov yer aldı.

    Programda Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okundu. Başmüftü Dr. Mustafa Hacı tarafından dua yapıldı.

    Hatırlanacağı üzere Türkiye'de 15-16 Temmuz 2016 gecesi kanlı, ancak başarısız darbe girişimi gerçekleşti. Yaşanan trajik olaylarda yaklaşık 250 sivil ve polis memuru öldürüldü ve 1 500'den fazla kişi yaralandı. Dört yıl önce gerçekleştirilen başarısız darbe girişiminden hemen sonra Bulgaristan Başmüftülüğü, yaşanan anti-demokratik darbe girişimini sert bir şekilde kınayan resmi bir bildiri yayınladı. O zamandan beri her yıl sadece başkentte değil, aynı zamanda Bulgaristan'ın başka şehirlerinde de kurbanların anısına düzenlenen dini programlarla acımasız olaylar yıldönümlerinde anılıyor.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.