Gümülcine’de Ayasofya gösterisi!!!

    Previous Next

    Gümülcine’de Ayasofya gösterisi!!!

    Ayasofya'nın yeniden cami olarak ibadete açılması kararına tepki göstermek için İskeçe Helenizm Derneği üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu binasının bulunduğu sokağın başında gösteri yaptılar.

    İskeçe’den gelen yaklaşık 15 kişiden oluşan grup, konsolosluk binasına 100 metre uzaklıkta yoğun polis gözetiminde “Mumlarımızı nerede yakacağız, Ayasofya’nın içinde”, “Türkler Ayasofya’dan dışarı” sloganları attılar.

    Önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk aleyhinde küfür içerikli slogan atan grubun gösterisi yaklaşık 20 dakika sürdü. Gösterinin sonunda Theofilos Kilinkaridis İskeçe Helenizm Ateşi Derneği adına açıklama yaptı.

    Gösteriyi neden düzenlediklerini açıklayan Kilinkaridis, “Ayasofya bir gün Yunanlıların olacak” diyerek şunları belirtti:

    “Erdoğan’a ve Türkiye'ye mesaj göndermek için bugün burada toplandık. Bize saygı göstermediler, dinimize, Ayasofya’ya, inanç sembolümüze, inanç merkezimize saygı göstermiyorlar. Burada olduğumuzu ve burada olacağımızı göstermek için toplandık. Ayasofya bir gün Yunanlıların olacak çünkü Ortodoks dinine mensuptur. Buradan Yunanlı Ortodokslara ve tüm Ortodoks Hristiyanlara Ayasofya’nın cami yapılmasına karşı ayaklanmaları için mesaj gönderiyoruz. Ayasofya, cami olmaz. Ne yaparlarsa yapsınlar Ayasofya her zaman Ortodoks her zaman Yunanlıların olacaktır.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.