Toplu etkinliklerin ertelenmesi istendi!

    Toplu etkinliklerin ertelenmesi istendi!

    Başbakan Kiryakos Miçotakis'in bugün bakanlarıyla yaptığı toplantıdan sonra aşağıdaki önlemler açıklandı:

    1. Ülkenin giriş kapılarındaki hedefli denetimler Promahona sınır kapısına vurgu yapılarak yoğunlaştırılıyor. 1 – 11 Temmuz 2020 tarihleri arasında ülkeye giriş yapan 67.797 kişiye test yapıldı ve bunlardan 218 kişiye pozitif tanısı konuldu ki oran %0,35 olarak belirlendi. Verilere göre Promahona sınır kapısındaki pozitif vakalar dört kat fazla olarak belirlendi. Çarşamba gününün erken saatlerinden itibaren, Promahonas'tan girmek isteyenler için yapılan olumsuz testler kontrol edilecektir. Belgelerde sahtekarlık olması durumunda öngörülen cezalar uygulanacak.

    2. Arnavutluk sınır kapılarından girişlerde yapılan kontroller arttırılmaktadır. Hafta sonunda Kakavias sınır kapısında hedefe yönelik 1.011 kontrol yapıldı ki bu kontroller önümüzdeki günlerde Kristalopigi sınır kapısında da yapılacak.

    3. Daha önceden açıklandığı gibi, İngiltere’den uçuşlar 15 Temmuz’da başlamaktadır. Yine 22 Temmuz 2020 tarihinde de İsveç’ten Yunanistan’a uçaklar gelebilecek.

    Bunlara paralel olarak, salgının durumuna göre üçüncü ülkelerden, örneğin ABD’den doğrudan uçuşların Temmuz 2020 sonunda başlatılması beklenmektedir ki burada da 72 saat öncesinden PCR negatif testi uygulaması devam edecektir.

    4. Tehlike çanlarının sadece dışarıdan gelenler dolayısıyla çalmadığı, içeride de önlemlerin gevşetilmesi sonrasında Enfeksiyon Hastalıkları Komisyonu tarafından panayırların ve toplu etkinliklerin Temmuz 2020 tarihine kadar yasaklanmasının incelenmesi istendi.

    Pazar günü yapılan açıklamayaq göre, Yunanistan’da son 24 saatte 31 yeni vaka tespit edildi ki bunlardan 4’ne sınır kapılarındaki kontroller esnasında rastlandı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.