Başkonsolos Ömeroğlu, 15 Temmuz darbe girişimini değerlendirdi

    Başkonsolos Ömeroğlu, 15 Temmuz darbe girişimini değerlendirdi

     

    15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin dördüncü yıldönümü dolayısıyla, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, azınlık basınına video konferans yöntemiyle konuştu.

    Video konferansı aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:

    https://youtu.be/M3aCpUL3PI8

    Gündem gazetesinden Hülya Emin’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen video konferansa RODOP RÜZGARI’ndan İbrahim Baltalı, MİLLET gazetesinden Ramadan Molla ve BİRLİK gazetesinden İlhan Tahsin katıldı.

    15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü tarafından Türkiye’deki darbe girişiminin 4. Yıldönümünde T.C. Gümülcine Başkonsolosluğunda gerekli önlemler alınarak ve mesafe korunarak anma etkinliği yapılacağını söyleyen Başkonsolos Murat Ömeroğlu, halkın iradesinin galip gelerek darbe girişimin önlendiğini vurguladı.

    Darbe girişimi sırasında Batı Trakya’dan da Mustafa Cambaz’ın şehit düştüğünü ve her yıl kendisini andıklarını belirten Ömeroğlu, ileriki yıllarda da daha değişik etkinlikler düzenlenebileceğini kaydetti.

    Darbe girişimi sırasında Yunanistan’a sığınan 8 askerin yargı sürecinin yakından takip edildiğini dile getiren Başkonsolos Ömeroğlu, son olarak ta Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasını değerlendirdi. Ömeroğlu, bu konuda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararla ilgili bunun Türkiye’nin bir iç meselesi olduğunu ve buna saygı gösterilmesi gerektiğini söylediğini belirtti.

     

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.