AB ülkeleri ekonomik yardım paketinde anlaştı!

    AB ülkeleri ekonomik yardım paketinde anlaştı!

     

    Günlerdir süren müzakerelerden sonra 27 AB ülkesi yardım paketi konusunda anlaştı. Toplam 750 milyar evroluk destek paketinden Yunanistan toplamda 70 milyar evro gibi bir yardım alacak.

    Konuyla ilgili Başbakan Miçotakis, “Yardım yaklaşık bir ESPA programı büyüklüğünde. Yaklaşık 32 milyar evro (Toplamda 70 milyar evro) gibi destek hakkında 2 ay önce çok şeyler söylenmişti. Yardım paketi bazı koşullar altında kullanılacak.” İfadelerine yer verdi.

    Tarım kesiminin AB’den alacağı yardımların  sabit bir şekilde devam edeceğini belirten Miçotakis, “Elimizde artık araçlar var, plan var. Bu paraları hiçbir şekilde amaçsız bir şekilde dağıtmak istemiyoruz. Sorumlulukla çalışacağız. Çok kısa bir süre sonra, ülkeyi yeniden dönüştürecek, üretimi yeniden düzenleyen analitik bir planı açıklayacağız. AB tarafından sağlanan bu önemli finansmanı tüm Yunanlıların yararına olan yatırımlara aktaracağız. Çalışan kesimi, cesaretli ve çevreci yatırımları destekleyeceğiz. Dijital ortamın modernleştirilmesini sağlayacağız. Büyük bir atılım yapılabilmesi adına Yunanistan ve Avrupa için tek fırsat ki biz bunları kullanmadan bırakmayacağız” Görüşlerine yer verdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.