Dr. Sadık Ahmet için ne dediler!

    Dr. Sadık Ahmet için ne dediler!

     

     

    Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri ve eylem adamı Dr. Sadık Ahmet 24 Temmuz 1995 günü, bundan tam 25 yıl önce çok elim ve şüpheli bir trafik kazasıyla aramızdan ayrıldı.

    Dr. Sadık Ahmet’i ölüm yıldönümünde anmak amacıyla O’nun eski dostlarından ve günümüzde de mücadelesine sahip çıkan şahsiyetlerle 21 Temmuz 2020 günü bir telekonferans düzenledik.

    Rodop Rüzgarı dergisi ve sitesinden İbrahim Baltalı yönetiminde yapılan Dr. Sadık Ahmet telekonferansına; Kuzey Makedonya Türk Milli Birlik Hareketi Başkanı Erdoğan Saraç, Kosova Cumhuriyeti eski adalet bakanı, eski Anayasa Mahkemesi üyesi ve yazar Altay Suroy Recepoğlu, DEB Partisi eski başkan yardımcılarından, Yüksek Tahsilliler Derneği eski başkanı ve bilgisayar uzmanı Murat Yunus, DEB Partisi hakkında yüksek lisans tezi hazırlayan Türkiye – Keşan’dan Murat Derin ve DEB Partisi G. Başkanı Çiğdem Asafoğlu katıldılar.

     

    Telekonferansı aşağıdaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz:

    https://youtu.be/6j8mpJBc6cU

    Konferansta çok kısa olarak şu konuşmalar yapıldı.

    Kuzey Makedonya Türk Milli Birlik Hareketi Başkanı Erdoğan Saraç:

    Dr. Sadık Ahmet bir şehittir!

    “Dr. Sadık Ahmet bir şehittir! Bize göre şehitler ölmez. Ben hep hatıralarını canlı tutmaya çalışıyorum. İlham Alacağımız liderlerinden bir tanesidir. Sıkı işbirliğimiz vardı ve kadim bir dostumdu.”

    Kosova Cumhuriyeti eski adalet bakanı, Anayasa Mahkemesi üyesi ve yazar Altay Suroy Recepoğlu:

    O dönemler Balkan Türkleri için uyanış dönemleriydi.

    “Dr. Sadık Ahmet’le şair Saraçoğlu’nun aracılığıyla Gümülcine’de görüştüm. O dönemler Balkan Türkleri için uyanış dönemleriydi. Balkanlar’daki Türk toplulukları kendi partilerini kurmaya başladılar. Bir çok toplantıda beraber olduk. İstanbul’da düzenlenen Balkan Konferansı’nda birlikteydik. Rahmetli çok uyandırıcı bir konuşma yaptı. Konuşması hepimizin dikkatini çekmişti...”

    DEB Partisi eski başkan yardımcılarından, Yüksek Tahsilliler Derneği eski başkanı ve bilgisayar uzmanı Murat Yunus:

    Işık hanımla birlikte partiyi ayakta tutmaya çalıştık.

    “1997-99 yılları arasıydı. Liderimiz aramızdan yeni ayrılmıştı. Zamanı iyi değerlendirmek istiyorduk. Hiçbir mefaat gözetmeksizin görevi kabul ettik. Rahmetli’nin yanında çok değerli insanlar vardı; Mustafa Boşnak, Abdi Pencal gibi. Rahmetlinin eşi Işık hanımla birlikte partiyi ayakta tutmaya çalıştık...”

    Murat Derin – DEB Partisi hakkında yüksek lisans tezi hazırladı.

    Dr. Sadık Ahmet’in vermiş olduğu mücadele dikkatimi çekti

    “Tezi yazarken dikkatimi en çok Dr. Sadık Ahmet’in vermiş olduğu mücadele dikkatimi çekti. Dr. Sadık Ahmet; cesur, mücadeleci, azimli ve inatçı bir karaktere sahipti. Batı Trakya Türk Azınlığının bir simgesi olarak ortaya çıkmıştır...”

    DEB Partisi G. Başkanı Çiğdem Asafoğlu:

    Dr. Sadık Ahmet’i kabri başında çok kısıtlı bir şekilde anacağız.

    “Bu yıl ne yazık ki binlerce Dr. Sadık Ahmet sevdalısıyla anma törenimizi gerçekleştiremeyeceğiz. Kabri başında çok kısıtlı bir şekilde anacağız. Devamında da partinin MYK ve AP adaylarının da katılacağı bir yemek olacak. Onun ışığıyla ve hayalleriyle ilerlemeye çalışıyoruz...”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.