Trakya Komisyonu’nun hedefleri belli oldu!

    Trakya Komisyonu’nun hedefleri belli oldu!

     

    Geçtiğimiz hafta Yunanistan Meclisinde kurulan ve Başkanlığına Dora Bakoyanni’nin getirildiği Trakya Komisyonu’nun hangi konulara ağırlık vereceği ve ne gibi faaliyetler yürüteceği netlik kazandı.

    Komisyon çalışmalarına başladığında 6 ay içerisinde Trakya’nın kalkınması konularında bir rapor hazırlayacak. Komisyon 25 üyeden oluşacak. 13 üye ND. Milletvekillerinden, 7 üye ana muhalefet partisinden, 2 üye KINAL hareketinden ve diğer 1’er üye de KKE,Ell. Lisi ve MeRA25 partilerinden oluşacak.

    Trakya Avrupa’da 256. Sırada!

    Konuyla ilgili olarak, Trakya Komisyonu Başkanı Dora Bakoyanni yaptığı açıklamada, “Bu bölgenin ne kadar hassas olduğunu ve karşılaştığı zorlukların boyutlarını hepimiz biliyoruz. Ülkede bir çok ekonomik program uygulanmasına rağmen, Avrupa’daki 286 bölge içerisinde 256. sırada bulunmaktadır. Yetersiz altyapı, yüksek enerji maliyeti, demografik dengesizlik, önemli bir azınlık nüfusunun bulunması, diğer bölgelerle karşılaştırıldığında dijital yoksunluk gibi önemli yapısal zorluklarla karşı karşıyadır.” Görüşlerine yer veren Bakoyanni hedeflerini ise şöyle açıkladı: “ Ülkemizin en kıyısında ve kendine has özellikleri olan Trakya için Önümüzdeki 6 ay içerisinde Trakya için bir rapor hazırlamak. Büyük bir fırsat. AB’den gelecek olan 70 milyar evro katkının da geleceğini düşündüğümüzde, Trakya için bir kalkınma programı oluşturabiliriz ki bu da kalıcı olarak başka bir sayfaya geçmek anlamı taşımaktadır. Bu fırsatı kaçırmamamız gerekir. Hepimiz birlikte çalışmalıyız ki hedefimiz ortaktır; ortak kalkınma araçlarını ve gerekli kurumsal önlemleri bölgeye sunmalıyız ki bunlarla önemli bir ekonomik sonuca ulaşmamız mümkündür.

    Gençleri Trakya’da tutmalıyız

    Hedefimiz iki yönlüdür: Gençleri Trakya’da tutmalıyız, Trakya’ya yatırımcı vatandaşları getirmeliyiz, Trakyalılara güvenmeliyiz ki bunları çok açık olarak yapmalıyız. Mecliste bunlar gibi büyük hedeflere itraz edecek milletvekili yoktur sanırım.”

    Bakoyanni son olarak sözlerini şöyle tamamladı: “İlk adım Komotini’de (Gümülcine) atılacak. Avrupa Konseyi Komotini’ye gelecek ve bölgeyi ilgilendiren hukuksal sorunları burada görüşebilecek. Komotini ilk defa böyle bir uluslararası toplantıya ev sahipliği yapacak.”

    Fotoğraf: Bayan Bakoyanni'nin 25-02-2011 tarihinde Kurcalı- Likion Kadınlar Derneği ziyaretinden.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.