Tayinli müftüler Encümen Başkanı da mı oluyor?

    Tayinli müftüler Encümen Başkanı da mı oluyor?

    Yunanistan Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı’nın hazırladığı yeni yasaya göre Gümülcine Tayinli Müftü Naibi ile İskeçe Tayinli Müftü Naibi Gümülcine ve İskeçe’deki Medresenin encümen başkanı olacak.

    Yunanistan Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı’nın hazırladığı “Özel eğitimin iyileştirilmesi ve diğer acil hükümler” başlıklı yasa geçtiğimiz gece Yunanistan Parlamentosu’nda onaylandı ve 29 Temmuz 2020 tarihli resmi gazetede de yayınlandı.

    TAYİNLİ MÜFTÜLER MEDRESE ENCÜMEN BAŞKANI OLUYOR

    Eğitim Bakanlığı’nın düzenlemesinde medreselerdeki encümen heyetlerine, devlet tarafından görevlendirilen ve Batı Trakya Türk azınlığının tanımadığı tayinli müftüler başkanlık edecek. Buna göre Gümülcine tayinli müftü naibi ile İskeçe tayinli müftü naibi Gümülcine ve İskeçe’deki medresenin encümen başkanı olacak. Medresenin encümen başkanı olan tayinli müftünün bir de yedeği olacak. Söz konusu yasa yedek üyenin ‘Eğitimci veya Müslüman azınlık üyesi saygın bir kişi’ olmasını öngörüyor. Encümen heyetine başkanlık edecek tayinli müftünün dışındaki diğer dört üye ise öğrenci velileri tarafından seçilecek.

    Ayrıca medreselerin encümen heyetleri devlet bütçesinden ve Eğitim Bakanlığı’nın kamu yatırımları bütçesinden ödenek alabilecek. Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Enerji Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı’nın ortak kararıyla öğrencilerin ihtiyacına yönelik öğrenci yurtları oluşturulabilecek.

    MEDRESELERDEKİ ÖĞRETMENLER GÖREVLERİNDEN UZAKLAŞTIRILIYOR

    Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yasanın bir diğer ilginç maddesi ise şu anda medreselerde görev yapan öğretmen kadrosuyla ilgili. Yürürlüğe giren yasayla halihazırda görev yapan eğitimcilerin iş sözleşmesi sonlandırılıyor. Yasada medreselerde görev yapan öğretmenlerin 31 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla görevlerinin sona ereceği belirtildi. Görevleri sona erdirilen eğitimcilerin ilgili yasanın öngördüğü tazminatı alma hakkına sahip oldukları kaydedildi. Bunun için eğitimcilerin Azınlık Eğitimi Bürosu’na dilekçe sunmaları gerektiği de yasada belirtiliyor.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.