SEÇEK Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri ertelendi

    SEÇEK Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri ertelendi

    Yaklaşık yedi asırdır her yıl geleneksel olarak düzenlenen SEÇEK Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri bu yıl covid 19 salgını nedeniyle önümüzdeki yıla ertelendi.

    Konuyla ilgili olarak SEÇEK Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği yönetim kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

    “Yaklaşık yedi asırdır kültürümüzün değerlerini, geleneklerini bozmadan, halkımız tarafından gerçekleştirilen, çeyrek asırdır ise SEÇEK Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği’nin üstlendiği; bu yılda Yayla Ağamız Hüseyin Apti ile yapılması planlanan SEÇEK Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri dünyayı ve de toplumumuzu derinden yaralayan Covid 19 pandemisi ve ona karşı alınan önlemler nedeniyle önümüzdeki yıla ertelenmiştir.

    Değerli vekillerimiz, Eyalet meclisi ve Yerel yönetimlerle yapmış olduğumuz toplantılar sonucunda 31 Temmuz 2020 tarihli resmi gazetede yayınlanan,3159/B/31-07-2020, ΦΕΚ numarası 48595/2020 sayılı Bakanlar Kararına göre, 1 Ağustos 2020 - 31 Ağustos 2020 tarihleri arasında Fuar, Kültürel etkinlikler ve diğer halka açık etkinliklerin COVİD 19 Pandemisi nedeniyle yasaklandığını soydaşlarımıza bildiririz.

    Yayla Ağamız Sn. Hüseyin Apti, önümüzdeki yıl da SEÇEK Ağalığı görevini üstleneceğini, en kısa zamanda dünyamızın ve toplumumuzun sağlığına kavuşup, virüsten kurtulduğumuz günlerde, hep birlikte tekrar kültürümüzü devam ettireceğimizi içtenlikle temenni etmektedir.”

    Kamuoyuna saygı ile duyurulur

    SEÇEK Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği

    Yönetim Kurulu

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.