“Her okula yeni sınıf ve eğitim alanları oluşturulmalı”

    “Her okula yeni sınıf ve eğitim alanları oluşturulmalı”

    Rodop ili SİRİZA Bölge Koordinatörü Özgür Ferhat, salgın döneminde başlayacak olan yeni eğitim-öğretim yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

    Maske kullanımının hayati önem taşıdığını belirten Ferhat, ancak küçük çocuklarda sadece maske kullanımının işe yaramayabileceğini dile getirdi. Ayrıca Ferhat, “Her okula yeni sınıf ve eğitim alanları oluşturulmalı. Tek sıralı ve mesafeleri koruyabilecek şekilde ders yapılması önemli” önerisinde bulundu.

    Konuyla ilgili olarak Özgür Ferhat yaptığı açıklamada şunları aktardı:

    “7 Eylül'de tüm okulların açılacağı ve yeni eğitim öğretim yılının başlayacağı açıklandı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olsun demeden önce çok ciddi bazı düşüncelerle karşı karşıyayız.

    Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında toplumun ilk ciddi kazanımı bu sabah itibariyle elde edilmiştir, hükümete yapılan baskılar sonucu (Tıp ve araştırma camiası, bedava maske dağıtacağını ilk duyuran ve gelişmeleri etkileyen Halandri Belediyesi, Ana Muhalefet SİRİZA Partisi, sivil toplum kuruluşları, eğitim camiası ve velilerin büyük oranı) İçişleri Bakanı tüm öğrencilere, belediyelere verecekleri 15.2 milyon euro ile ücretsiz maske dağıtılacağını belirtti.

    Şu an koruyucu unsurların çok az olmasından dolayı maske kullanımı hayati önem taşımakta, fakat küçük çocuklarda sadece maske tedbiri işe yaramayabilir.

    O yüzden derhal:

    -Sınıflardaki öğrenciler ikiye ayrılıp az sayıda öğrencili sınıflar gerçekleştirilmeli.

    -Yoğunluk oluşmaması için her okula yeni sınıf ve eğitim alanları oluşturulmalı. Tek sıralı ve mesafeleri koruyabilecek şekilde ders yapılması önemli.

    -Derhal tam kadrolu 10.500 öğretmen görev yerlerine atanmalı, yedek öğretmen kadrolarından boşluklar giderilmeli.

    -9500 temizlik görevlisinin bu pandemi ortamında görev alması, temizlik ve hijyen kurallarını uygulaması, her açıdan bir kazanım olacaktır (Atina ve civarına 800 sınır muhafızı ve 4400 din görevlisi (papaz) atamaları askıya alınabilir fakat okullara ve belediyelere temizlik görevlileri alınması şart).

    -Her belediyenin sınırları içerisinde okulları ve öğrencileri takip edecek ve üst birimlerle iş birliği yapacak kamu sağlığını koruma birimlerini oluşturması gerek.

    -Okulların kapatılmasının üstünden kaç ay geçmesine rağmen planlama yapmayıp yaşadıkça göreceğiz mantığıyla ilerleyen hükümetin artık bu kalan kısa zaman biriminde üstüne düşen vazifeyi yerine getirip tüm öğrencilerin, eğitimcilerin ve nihayetinde toplumun sağlığını koruması gerekmektedir, aksi zaten düşünülemez ve siyasete alet edilemez.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.