"Hicret, İslam için bir kırılma ve dönüm noktasıdır"

    Previous Next

    "Hicret, İslam için bir kırılma ve dönüm noktasıdır"

    Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü sosyal medya üzerinden "Hayatın İçinden" başlıklı bir program düzenledi.

    Gümülcine Seçilmiş Müftülüğüne ait sosyal medya hesabından canlı yayınlanan program, Gümülcine Seçilmiş Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Programın ilk konuğu Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif olurken, programda Hicret konusu ele alındı.

    Müftü İbrahim Şerif programın başında sözlerine, "Öncelikle bu programın hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Bizler seçilmiş müftülük olarak Aşure etkinliği adı altında ve Türkiye’den katılımcıların da olduğu bir program çerçevesinde bugüne kadar çeşitli etkinlikler düzenledik. Bugün pandemi dolayısıyla yüz yüze toplantılar yapamamış olsakta, dijital ortamda bir araya gelmeye çalışıyoruz" diyerek başladı.

    Hz. Peygamberi (s.a.v.) Mekke'den Medine'ye hicret edişi ve o dönemde yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunan müftü İbrahim Şerif, "Peygamberimiz bir taraftan İslamı tebliğ ederken Medine'de bir hayat ve düzen vardı. Peygamberimiz İslamı anlatmaya başladığı zaman bu insanların Mekkeyi terk etmelerine izin verdi. İlk hicret 615 yılında rivayete göre bir grup insan 15 grup insan Habeşistan'a göç etti. Burada insanlar kendi insanlarıyla yaşamaya başladılar. Her türlü zorluğa rağmen peygarimize inanan insanların sayısı artıyordu. Hicret, İslam için bir kırılma ve dönüm noktasıdır" görüşlerine yer verdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.