İlhan Ahmet Trakya Üniversitesi’nin tam zamanlı eğitime başlamasını istedi

    İlhan Ahmet Trakya Üniversitesi’nin tam zamanlı eğitime başlamasını istedi

    Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, yeni eğitim - öğretim döneminin covid - 19 pandemisiyle mücadele tedbirleriyle donatılmış şekilde tüm kademelerde tam zamanlı olarak başlatılmasını talep etti.

    Milli Eğitim Bakanı Niki Kerameus’a konuyla ilgili bir mektup gönderen milletvekili, bölge halkının ve yerel birimlerin bu yöndeki taleplerine işaret ederek, diğer kademelerdeki okulların yanı sıra Trakya Demokritus Üniversitesi bölümlerinde 2020 - 2021 eğitim yılı güz döneminde normal eğitime başlanmasına destek verdi.

    Milletvekili İlhan Ahmet, eğitim kurumlarında sağlık kurallarına ve tedbirlerine uygun koşulların tamamen sağlanması için tüm önlemlerin alınması ve kurallara sıkı sıkıya bağlı kalındığının denetiminin yapılması gerektiğini özellikle vurguladı. Diğer yandan yüksek öğrenci popülasyonu bakımından Trakya Demokritus Üniversitesi’nin yerel ekonomiye sağladığı yadsınamaz faydaya dikkat çeken milletvekili, derslerin askıya alınmasının bölgedeki nüfus hareketinde ciddi düşüşe neden olduğunu kaydetti. Milletvekili, bu durumun, bölgedeki sınır kapılarının kapatılmasıyla turist hareketliliğinin de sıfırlanmasıyla birlikte yerel ekonomiye büyük darbe vurduğuna işaret etti. 

    Yüksek eğitime tam zamanlı başlanmasının, bölge ekonomisini canlandırmak adına önemli bir adım olacağını belirten İlhan Ahmet, bu zorlu dönemde tam zamanlı eğitime geçebilmesini desteklemek ve öğrenci hareketliliğinde kontrol ve her tür tedbiri sağlamak için Trakya Demokritus Üniversitesi’ne acil bir ekonomik yardım da aktarılmasını istedi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.