Hüseyin Zeybek “Ketenlik Yerleşim Bölgesi Yol İnşaatı” projesini sordu

    Hüseyin Zeybek “Ketenlik Yerleşim Bölgesi Yol İnşaatı” projesini sordu

    İskeçe SİRİZA Partisi Milletvekili Hüseyin Zeybek Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığına hitaben, Mustafçova Belediyesine bağlı Ketenlik Yerleşim Bölgesi Yol İnşaatı projesine ilişkin bir soru önergesi sundu.

    Konuyla ilgili olarak milletvekili Hüseyin Zeybek tarafından yapılan açıklama şöyle:

    Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığına;

    Konu: "Mustafçova Belediyesine bağlı Ketenlik Yerleşim Bölgesi Yol İnşaatı projesi"

    Mustafçova Belediyesine bağlı Ketenlik yol inşaatı projesi bölge sakinleri için büyük önem taşımaktadır. Sözkonusu projenin inşası 2014 yılında başlamış olsa da dönemin bölge Valisi Georgios Pavlidis'in kararı ile hiçbir neden belirtilmeden ESPA programından çıkarılmıştır.

    Ancak bölge sakinleri, köy stadyumuna, mezarlığa ve hayvancılık birimlerine ulaşımlarını kolaylaştıracak olan bu yol projesini sahiplenmekten vazgeçmedi. En önemlisi de köyün bir ucundan diğer ucuna ulaşılabilecek olan çevre yolunun ambulans, itfaiye vb. acil müdahele ekiplerinin bölgeye zamanında erişimini ve müdahelesini kolaylaştıracak olmasıdır. Göz önünde bulundurmamız gereken en önemli unsur da Mustafçova Belediyesine bağlı Ketenlik köyünün nüfusun en yoğun olduğu yerleşim bölgesi olması bunun yanısıra yoğun bir yapılaşma ve bölgede yoğun bitki örtüsünün hakim olduğudur.

    Siriza Hükümeti döneminde gerçekleşen Doğu Makedonya-Trakya Bölgesel Kalkınma Konferansı'nda da projenin hayati önem taşıdığını ve projeye duyulan ihtiyaç vurgulanarak projenin uygulanması taahhüt edildi. Böylece Mayıs 2019'da, yol yapım Projesinin uygulanması için dönemin Altyapı ve Ulaştırma Bakanı sayın Spirtzis ile Mustafçova Belediyesi arasında 2.100.000 euroluk bütçe sözleşmesi imzalandı.

    2019 seçimlerinden sonra Hükümeti devralan Yeni Demokrasi partisi projenin ihale sürecini dondurdu bunun üzerine Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Sayın Karamanlis'e yönelttiğimiz sözlü soru önergesi sonrasında bakan, inşaat prosedürlerinin 2020 yılının ikinci yarısında başlayacağı sözünü verdi.

    Bu süreçte Covid-19 pandemisinin meydana gelmesi projenin uygulanmasını bir kez daha durma noktasına gelmesine neden oldu. Sonuç olarak, İskeçe bölgesinde salgının istikrar kazanmasıyla, gerekli bütçenin önceki dönem SİRiZA Hükümeti tarafından onaylanmış ve güvence altına alınmış olmasından dolayı projenin inşaatını engelleyecek faktörler ortadan kalkmıştır.

    -Ketenlik sakinlerinin uzun bir süredir talep ettiği ve beklediği bir proje olduğundan, köye erişimi ve giriş çıkışları kolaylaştıracağından, aynı zamanda yerleşim içindeki trafiği rahatlatacağından.

    -Proje zaten 2014'ten bu yana sürekli ertelendiğinden.

    -Projenin uygulanma aşamasına geçmesi için gerekli kaynaklar ve tüm kararlar bir önceki SiRiZA Hükümeti tarafından sağlandığından.

    Sayın Bakana sorulur;

    1.Ketenlik köyü Belediye Yol İnşaatı projesi uygulamanın hangi aşamasındadır ve koronavirüs pandemisi dışında gecikmesinin nedeni nedir?

    2.Projenin inşaatının ne zaman tamamlanması beklenmektedir?

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.