"Helal" kesimi sordu

    Previous Next

    "Helal" kesimi sordu

    Rodop İli KİNAL Partisi Milletvekili İlhan Ahmet, Göç ve Sığınma Politikaları Bakanı Notis Mitarakis'e dini haklarının korunmasına yönelik politikaların ne derece hayata geçirildiğiyle ilgili sorular yöneltti.

    Videokonferans yöntemiyle yapılan komisyon toplantısına ilişkin milletvekili İlhan Ahmet şunları aktardı:

    "KİNAL Partisi’ni temsilen yer aldığım Trakya Kalkınma Komisyonu toplantısı bu kez Göç ve Sığınma Politikaları Bakanı Notis Mitarakis’in katılımıyla gerçekleşti.

    Videokonferans yöntemiyle yapılan komisyon toplantısında bakana, İslam dinine mensup göçmen ve mültecilerin dini haklarının korunmasına yönelik politikaların ne derece hayata geçirildiğiyle ilgili sorular sordum.

    Yunanistan’da bulunan binlerce mültecinin ezici çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğunu belirterek, AB’den gelen beslenme desteğinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında İslami kurallara riayet edecek şekilde ‘ helâl ‘ kesim protokollerinin hükümet tarafından uygulanıp uygulanmadığını sordum.

    Konuşmamda, göçmen ve mültecilere karşı ırk ve din temelinde herhangi bir ayrımcılık yapılmasının 1951’de imzalanan BM Cenevre Konvansiyonu’na ve Avrupa değerlerine aykırı olduğunu hatırlattım. Buna göre hükümetin, dini mensubiyetlere özellikle saygı göstererek yükümlülüklerini yerine getirmesi ve çözüm üretmesi gerektiğini belirttim."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.